Uznemirujući snimak/ U Goraždu fizički napadnuta kandidatkinja za izbore, napao je suprug poslanice u Skupštini

Kandidatkinja stranke BH Demokrati za Skupštinu BPK Goražde Nataša Todorović, fizički je napadnuta danas prije podneva u naselju Lozje u Goraždu.

Napadač je Dragan Milović, suprug Daliborke Milović poslanice u Skupštini BPK i Domu naroda FBiH.

Zbog ranijih verbalnih prijetnji da je “zagazila na pogrešnu teritoriju”, prilikom susreta s njim očekivala je da će se ponoviti slično, pa je uključila audio snimanje na svom mobitelu.

Međutim, ono što je uslijedilo nije mogla ni zamisliti, a snimak je proslijedila medijskim kućama.

“Sigurna sam da bi me unakazio”

Danas negdje oko 11:30 – 11:45 vidjela sam ga da je prošao s autom, izašao je i čekao me. Potom me je fizički napao, pesnicom me udario u potiljak. Pokušao je još da me dotuče, ali sam uspjela nekako da pobjegnem preko ulice do firme Biljopromet odakle smo pozvali policiju.

Sigurna sam da bi me unakazio da nisam uspjela pobjeći. Otišla sam do bolnice, a potom sve prijavila policiji, a dostavljen je i snimak iz kojeg je sve jasno“, kazala je Todorović Dnevni avaz.

Pojašnjava da je i ranije imala neugodne situacije i prijetnje od strane iste osobe, koje je prijavila policiji u Novom Goraždu.

Sve je počelo nakon što je prihvatila kandidaturu BH Demokrata. Sada, kao kandidat na listi druge stranke, Todorović predstavlja konkurenciju Milovićevoj supruzi u borbi za glasove građana srpske nacionalnosti.

Čuje se na snimku kako mi govori da mi ništa ne znači to što snimam. U konačnici ništa i ne znači jer je nakon svega dobio novčanu kaznu od 300 KM. Nisam sigurna da će se na ovome završiti.

Tražila sam da mu se zabrani prilazak, ali u policiji kažu da nije u pitanju krivično djelo i da to ne mogu tražiti. Ne znam šta treba da se desi pa da se nešto pokrene. Sljedeći put će me možda i ubiti i šta onda“, ističe Todorović.

O ovom događaju oglasili su se i iz stranke BH Demokrati. Predsjednik stranke Džebrail Bajramović pozvao je nadležne organe da poduzmu mjere i postupe po Krivičnom zakonu FBiH koji ovakve napade tretira kao krivično djelo.

Uzimajući u obzir dosadašnju sudsku praksu i oslobađajuće presude u sličnim slučajevima Tužilaštvo BPK Goražde je ocijenilo da napad na kandidatkinju stranke BH Demokrate iz Goražda Natašu Todorović nema obilježja krivičnog djela.

Kantonalni tužilac Mirsad Bilajac, dodao je da su prilikom ocjenjivanja djela saslušani oštećena, počinitelj, informacije sa lica mjesta predočili su i inspektori MUP-a BPK Goražde, a preslušan je i snimak napada, kojeg je Todorović zabilježila svojim mobitelom.