Foto: FIBA

Video/ FIBA oduševljena slavljem i odnosom igrača i navijača: “Zmajevi slavili ‘Bajram'”

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je savladala Sloveniju 97:93, a osim bravura naših košarkaša na terenu, odličan utisak je ostavio odnos koji naši košarkaši imaju sa navijačima.

Menadžeri društvenih mreža FIBA-e sinoć su u nekoliko navrata istakli koliko je prisan odnos svih navijača Bosne i Hercegovine i naših košarkaša, te koliko pobjeda protiv Slovenije znači za sve prisutne u areni.

Jedan post na Twitteru svjetske kuće košarke posebno se istakao: “Bosna slavi svoj zasluženi eurobasketski ‘Bajram’ nakon pobjede nad aktuelnim šampionima”, napisali su iz FIBA-e.

A u direktnom prijenosu na FIBA-inom kanalu komentatori iz SAD-a uživali su u slavlju naših košarkaša koji su radost dijelili sa navijačima.

Ovo se događa u ovom trenutku, dugo nakon što je meč završen. Bosanci i Hercegovci i dalje slave sa svojim navijačima. Ovo je slavlje sa navijačima. Ovo je pobjeda za cijelu zemlju. Ovo nije samo košarkaška pobjeda, ovo je pobjeda za zemlju”, rekao je jedan od voditelja.

Ovo je pobjeda za pamćenje, pobjeda vrijedna slavlja”, dodao je drugi.

Priliku za novo slavlje košarkaši reprezentacije Bosne i Hercegovine imat će već sutra, kada ćemo igrati protiv selekcije Francuske, koju smo nedavno savladali u dvorani Mirza Delibašić u Sarajevu.