Video/ Kandidatkinja za Parlament FBiH kazala da će Kasumović “biti šef u džennetu”

Navikli smo već da predizborna kampanja donese nekoliko osoba koje postanu tema ismijavanja na društvenim mrežama zbog nevjerovatnih stvari koje znaju izgovoriti.

Da predizborna kampanja donosi mnoge izjave koje se prepričavaju i doživljavaju sa nevjericom svjedoci smo otkako je ona počela.

Međutim, Sumedina Hrvić Hodžić kandidatkinja stranke BH inicijativa Fuad Kasumović otišla je korak dalje u hvalospjevima i divljenju stranačkom šefu koji je ujedno i gradonačelnik Zenice.

Hrvić Hodžić, ponesena atmosferom u Zenici gdje se predstavljala kao kandidat za federalni parlament u izbornoj jedinici 5, za Kasumovića je kazala da će biti “šef u džennetu”.

Ja mislim da će naš gradonačelnik biti šef u džennetu”, istakla je Hrvić Hodžić.

Potom je Hrvić Hodžić na Facebooku objasnila svoju izjavu kazavši da Kasumović “zaslužuje prvo mjesto u džennetu kao i na ovom svijetu”.

Iz stranke kojom Kasumović rukovodi za Sumedinu Hrvić Hodžić kažu da je visokoobrazovana medicinska sestra, zaposlena u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Kako kažu, već 23 godine bavi se humanitarnim radom, u ratnim godinama spašavale ranjene borce.

Za sebe kaže da joj nisu bitne titule, da o njoj govore cjeloživotno pomaganje bolesnima i iznemoglima, dodaju iz stranke.

Kroz politički angažman, između ostalog, želi pokušati unaprijediti srozali zdravstveni sistem u našoj zemlji, naveli su iz Kasumovićeve stranke.