Zmajevi danas igraju odlučuju utakmicu protiv Litvanije

Danas od 14:30 sati košarkaši Bosne i Hercegovine na Eurobasketu igraju protiv Litvanije.

Pobjedom i dalje imamo mogućnost plasmana u sljedeću rundu takmičenja.

Jučer je naša reprezentacija igrala protiv Francuske, a poslije velike borbe utakmica je odlučena u posljednjih nekoliko minuta i konačni rezultat bio je 81:68 u korist Francuske.

Dobra vijest je da je Ministarstvo finansija BiH uplatilo prethodno odobrenih 200.000 KM na račun Košarkaškog saveza.

Jusuf Nurkić: “Nedostajalo nam je snage i sreće, ali sve je u našim rukama”

Nakon susreta i poraza od Francuske vidno razočaran je bio Jusuf Nurkić koji ističe kako je naš tim napravio mnogo grešaka.

Tako je to jednom dobijete jednom izgubite. Željeli smo, niko nam to ne može oduzeti. Napravili smo mnogo grešaka, a nakon toga se vratili u igru. Nedostajalo je snage i sreće. Niko nam ništa nije dao sve smo sami ostvarili.

Sve je u našim rukama. Kada smo dolazili rekli su nam trebaju nam dvije pobjede, a nama u Bosni uvijek slažu nešto. Opet kažem hvala Bogu sve držimo u svojim rukama”, rekao je Nurkić.

Vjeruje da će sutra odgovoriti Litvaniji.

Tako je u sportu nekad uspijete nekad ne. Sutra je novi dan i vjerujem da ćemo odgovoriti na najbolji mogući način”, kazao je Nurkić.

Upitan je Nurkić i o sudijskim odlukama.

Najradije ne bih komentarisao. Kada ste veliki kao ja onda kažu nije faul, kada ste manji nije faul. Vidjeli ste protiv Litvanije tehničku daju pa vraćaju to nigdje nisam vidio.

Ipak, Bogu hvala sve je u našim rukama i vidimo se sutra. Ja u sportu uvijek gledam ko je bolji neka pobijedi. Mislim da će biti fenomenalna utakmica protiv Litvanije bez obzira na sve”, zaključio je Nurkić.

Meč između Litvanije i Bosne i Hercegovine, podsjetimo još jednom, igra se sutra sa početkom od 14 sati i 30 minuta.