Zmajevi na poluvremenu vode protiv Crne Gore, Demirović postigao prvijenac u dresu BiH

Završeno je prvo poluvrijeme utakmice 5. kola Lige nacija između Bosne i Hercegovine i Crne Gore, a Zmajevi vode sa 1:0!

Već nakon nekoliko minuta igre Zmajevi su prijetili. Nakon ubačaja iz kornera Edin Džeko hvata volej, ali loptu ipak šalje preko gola.

U 14. minuti je Adam Marušić bio u opasnom naletu po desnoj strani, pretrčao je Seada Kolašinca, ali Ibrahim Šehić istrčava i izbija loptu ispred njega.

Potom i u 16. minuti opasno prijeti Marušić, ali ovaj put Šehić brani. U 23. minuti su Zmajevi uputili prvi udarac u okvir gola.

S ivice kaznenog prostora je šutirao Džeko, a Milan Mijatović to bez većih problema hvata.

Četiri minute poslije je svoj udarac oprobao Amir Hadžiahmetović, a lopta je prohujala pored stative gostiju.

Erupcija na Bilinom polju je uslijedila u 32. minuti. Pjanić je oduzeo jednu loptu i onda je proslijedio do Miroslava Stevanovića, koji s desne strane centrira na peterac, odakle u mrežu loptu šalje Ermedin Demirović.

Radovali smo se dugo, ali sudije iz VAR sobe signalizirale su ofsajd i pogodak je poništen. Tek dio noge Demirovića nalazio se iza leđa odbrane Crnogoraca…

Džeko je u 37. minuti lukavo pokušao s 25 metara, ali otišla je lopta pokraj stative, a kada se činilo da će se na odmor otići bez golova, Zmajevi su poveli!

Tek je počela sudijska nadoknada, a Demirović pogađa nakon centaršuta s desne strane i ovaj put Crnogorcima ni VAR nije mogao pomoći. 1:0! Za Demirovića je to prvijenac u nacionalnom dresu.