Afera “frizerski salon”: Doktorica sa KCUS-a dobila opomenu pred otkaz

Fatima Gavrankapetanović Smailbegović je odlukom disciplinske komisije Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu dobila opomenu pred otkaz nakon afere “frizerski salon”.

Podsjetimo, radi se o navodim ada je tokom radnog vremena otišla na frizuru.

Smailbegović je za N1 potvrdila da je dobila pismenu opomenu pred otkaz koju je potpisala generalna direktorica KCUS-a, profesorica doktorica Sebija Izetbegović.

Ništa od navedenog nije istina. Čitav predmet je kod mog advokata i ja vjerujem u pravnu državu. Imam pravo žalbe koju ću naravno iskoristi”, pojasnila je Smailbegović za N1.

Kontaktiran je i KCUS s ciljem dobijanja informacija u vezi ovog slučaja, ali odgovor nisu dali.

Podsjetimo ranije su iz KCUS-a kazali da imaju dokaze da je Smailbegović bila u frizerskom salonu umjesto na radnom mjestu sto je kako tvrde ugrozilo pacijentice.

U javnosti je doktorica Smailbegović dospjela i po političkom angažmanu na proteklim Općim izborima gdje je prema preliminarnim rezultatima osvojila mandat u Skupštini Kantona Sarajevo ispred Stranke za BiH.

Također je i njena još uvijek nadređena direktorica Izetbegović prema istim rezultatima osvojila mandat u istoj Skupštini ali ispred SDA.