Amil Tutić je juniorski prvak svijeta u kickboxu

Bišćanin Amil Tutić osvojio je titulu juniorskog prvaka svijeta u kickboxu.

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine i član Kluba borilačkih sportova “Zino” iz Bihaća u finalnoj borbi juniorskog šampionata Starog kontinenta u Italiji, savladao je kolegu iz reprezentacije Nevena Stojanovića.

Tutić je trijumfovao u disciplini Low kick do 75 kilograma, a finalnom srazu sa još jednim predstavnikom naše zemlje prethodile su pobjede protiv predstavnika Kanade, Turske i Slovačke.

Zaslužan za ovaj vrhunski rezultat je i Amilov klupski i reprezentativni trener Senad Ćatić, koji je zahvalio za podršku i brojne čestitke.

Još uvijek smo u italijanskom Lido di Jeosolu, gdje se i održava svjetsko kadetsko i juniorsko prvenstvo u kickboxu. Volio bih da svima mogu pojedinačno odgovoriti na čestitku, međutim to još uvijek nije moguće.

Hvala na velikoj podršci, to je još jedan od razloga za dalji rad i bespoštedno zalaganje. Suvišno je govoriti o tome koliko smo ponosni na Amila i njegov rezultat“, napisao je trener Senad Ćatić.

Izuzetno je postignuće mladog Bišćanina, koji je i prijašnjim rezultatima na državnom i Balkanskom šampionatu nagovijestio velike mogućnosti, odnosno potvrdio izniman talenat i maksimalnu posvećenost.