Borenović: “Vi ste dali ključnu poruku koja glasi ‘Mile, odlazi'”

Građani iz manjeg bh. entiteta Republike Srpske okupili su na drugom velikom protestnom skupu u Banjaluci koji je počeo večeras u 18 sati.

Odlučni su, kako kažu, da brane narodnu volju i dignu glas protiv krađe glasova, što je režim uradio u izbornoj noći u kasnim satima.

Policijska uprava Banjaluka kazala je da se u parku Mladen Stojanović okupilo oko 2.000 učesnika.

Okupljeni građani poručuju da je dosta nepravde, te da narodu istina već dugo nedostaje.

Kontinuirano se čuju povici “Mile, lopove” dok traje okupljanje.

Okupljenim na večerašnjem skupu opozicije u Banjaluci obratio se i lider PDP-a, Branislav Borenović. Borenović je u kratkom obraćanju kazao da su došli da se bore protiv izbornog lopovluka, mafije i korupcije.

Rekao sam da će nas doći još više i došlo nas je još više da kažemo da je predsjednik RS Trivić”, kazao je Borenović i dodao:

Mi se borimo protiv izbornog lopovluka, mafije i korupcije. Znamo da je ta korupcija uvod u korupciju u zdravstvu, pravosuđu i svakoj pori društva. Ovo je naša obaveza jer imamo vašu podršku. Vi ste dali ključnu poruku koja glasi ‘Mile, odlazi’”.

Uvjeren sam da ćemo uspjeti jer smo tražili od CIK-a novo brojanje glasova i to će narod dobiti. Narod zaslužuje istinu. Ići ćemo gdje god je potrebno da istina dobije svoj epilog”, dodaje Borenović i poručuje na kraju:

Ovo se zove pobjeda naroda, hvala narode, ponosni smo na vas! Idemo do kraja, do slobode i do pobjede”.