Danas sunčano i poprilično toplo vrijeme

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme, dok je po kotlinama i uz riječne tokove bilo magle i niskih oblaka.

Temperature zraka izmjerene u 08 sati iznosile su: Sokolac 0 stepeni, Bugojno 3, Drvar i Livno 4, Grude, Ivan-sedlo 5; Bijeljina, Jajce, Sarajevo, Tuzla i Zenica 6, Sanski Most 7, Banja Luka, Bihać, Bjelašnica, Doboj, Prijedor i Zvornik 8, Gradačac 9, Trebinje 10, Mostar 12, Neum 15 stepeni.

Danas će u Bosni i Hercegovini biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni biti će magle i niskih oblaka, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Vjetar slab sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 stepena Celzijusa.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 21 stepen.

Nema aktivnih upozorenja za vremenske neprilike danas.

Prognoza za naredne dane

Sutra, u petak, bit će umjereno oblačno vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle i niskih oblaka. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23, na jugu zemlje do 26 stepeni.

U subotu umjereno oblačno. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle i niskih oblaka. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 15, a njviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25 stepeni.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11,, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22, na jugu zemlje do 26 stepeni.