Danas u drugom dijelu dana povećanje oblačnosti, kakvo nas vrijeme očekuje za vikend?

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, dok po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni ima i magle.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati iznosile su: Bugojno 1; Drvar i Livno 2; Tuzla 3; Bijeljina, Doboj, Grude, Jajce, Sanski Most, Sarajevo i Zenica 4; Banja Luka, Bihać, Gradačac i Ivan Sedlo 5; Trebinje 9; Mostar 12; Neum 14 °C.

Danas će u Bosni i Hercegovini prije podne sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. U drugom dijelu dana povećanje oblačnosti sa zapada, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Vjetar slab južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23 °C.

U Sarajevu prije podne pretežno sunčano. U drugom dijelu dana umjereno povećanje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka oko 21 °C.

Kakvo vrijeme možemo očekivati za vikend?

U subotu, sutra, veći dio dana preovladavaće sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Od večernjih sati naoblačenje sa sjevera će tokom noći na nedjelju usloviti kišu u sjevernim područjima Bosne.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10 °C, na jugu zemlje od 11 do 15 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 °C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. U ranim jutarnjim satima kiša se očekuje u sjevernim područjima Bosne.

Vjetar slab većinom zapadnog i jugozapadnog smjera. Na sjeveru i sjeveroistoku zemlje vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 13 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 °C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12 °C, na jugu zemlje do 15 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27 °C.