Detalji ubistva starice u Sarajevu: Jedna djevojčica joj čuvala noge, dok ju je druga davila

Dvije maloljetnice koje su osumnjičene za ubistvo starice imaju 14 i 15 godina, nezvanično saznaje Avaz.

Zločin se desio na području sarajevske općine Stari Grad Sarajevo, a prijavljen je policiji u subotu oko 21 sat.

Sve se desilo kako dalje navodi ovaj medij u kući starice u kojoj su bili unuka i njeno društvo među kojima i unukina prijateljica.

S njima je bio i maloljetnik koji je bio na licu mjesta ali nije učestvovao u zločinu.

Navodno su zajedno konzumirali alkohol, a i starici je zasmetalo što joj je unuka dovela prijateljicu kojoj je Sud zabranio da se viđa s njenom unukom.

Došlo je do svađe nakon čega je izvršen zločin. Jedna je staricu držala za noge dok ju je druga davila, navodi Avaz.

Nakon toga sve su počistile i namjestile kao da je starica umrla prirodnom smrću.

Međutim obdukcija je pokazala da je starica ubijena.

U MUP-u KS među danas saslušanim osobama je i 16- godišnjak koji je bio na licu mjesta, potvrdio je za Avaz advokat Omar Mehmedbašić.

On je negirao da je učestvovao. Osumnjičen je za pomaganje počinitelju nakon počinjenog krivičnog djela“, dodao je Mehmedbašić.

Oglasio se MUP KS: “Privedeno je više osoba”

Policija MUP-a Kantona Sarajevo oglasila se nakon ubistva koje se dogodilo u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, u kojem je život izgubila jedna starica.

Kako su kazali iz policije, slučaj je prijavljen sinoć oko 21 sat.

Imajući u vidu da policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, provode intenzivne mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti vezanih za postojanje osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo ubistva starije ženske osobe na području općine Stari grad Sarajevo, u ovom momentu, u cilju interesa istrage, ne možemo dati više informacija.

Više lica je dovedno u službene prostorije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i nad istim se provodi kriminalistička obrada, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Obzirom da se u vezu sa ovim krivičnim djelom, prema do sada prikupljanim saznanjima, dovodi više maloljetnih osoba, ne možemo davati detaljnije informacije uvažavajući i odredbe Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku“, poručeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.