Do kada nas očekuju stabilne vremenske prilike?

Danas je u našoj zemlji bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša je registrovana u sjevernim područjima Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati iznosile su: Bjelašnica 10; Ivan Sedlo 16; Bugojno, Sarajevo i Sokolac 17; Livno i Srebrenica 19; Bihać, Grude i Mostar 20; Bijeljina, Gradačac, Prijedor i Sanski Most 21; Doboj, Jajce, Tuzla, Zenica i Zvornik 22; Banja Luka, Drvar i Trebinje 23; Neum 24 °C.

Sutra će u Hercegovini biti pretežno sunčano vrijeme, dok će u Bosni prije podne biti dosta magle i niske naoblake. Sunčanije u drugom dijelu dana.

Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12 °C, na jugu do 16 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22 °C, na jugu do 25 °C.

U Sarajevu prijepodne magla ili niska naoblaka. Sunčanije u drugom dijelu dana. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 7 °C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 20 °C.

U četvrtak u većem dijelu Bosne prije podne po kotlinama i uz riječne tokove dosta magle i niske naoblake. Sunčanije u drugom dijelu dana. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12 °C, na jugu zemlje do 16 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23 °C, na jugu zemlje do 26 °C.

U petak u većem dijelu Bosne prije podne po kotlinama i uz riječne tokove dosta magle i niske naoblake. Sunčanije u drugom dijelu dana. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 11 °C, na jugu zemlje do 15 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22 °C, na jugu zemlje do 26 °C.

Kada završavaju stabilne vremenske prilike?

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, stabilne vremenske prilike nastavljaju se do 6. novembra.

Tokom jutra u Bosni duž riječnih tokova izgledna je magla, a danju širom zemlje pretežno sunčano i ugodno toplo vrijeme uz temperature iznad prosjeka.

Slabe padavine prognoziraju se u Bosni 7. i 8. novembra, dok se u Hercegovini tokom cijelog prognoznog perioda očekuje stabilno bez padavina.

Do 28. oktobra, očekivane vrijednosti jutarnjih temperatura zraka su od osam do 12 u Bosni, na jugu zemlje do 16 stepeni, a najviše dnevne u Bosnu između 19 i 24 stepena, na jugu zemlje do 27.

Od 29. oktobra do 8. novembra uz povremeno izraženiju naoblaku izgledan je blagi pad temperatura koje će i dalje zadržati natprosječne vrijednosti za ovaj period godine.

U Bosni tokom jutra očekivane temperature zraka su od pet do 10, u Hercegovini oko 13 stepeni, a maksimalne u Bosni do 19 u Hercegovini do 23 stepena.