Edin Forto: “Narod je izabrao novu BiH koja ide naprijed, koalicije samo na osnovu jasnog programa”

Predsjednik Naše stranke Edin Forto oglasio se nakon izbora u Bosni i Hercegovini te je saopćio planove Naše stranke u narednom periodu.

Govorio je o kursu kojeg će se stranka pridržavati prilikom formiranja vlasti.

U obraćanju javnosti, Forto je obećao kako će Naša stranka predvoditi procese koji se tiču EU i NATO puta Bosne i Hercegovine.

Drugog oktobra veliki broj osoba odlučio je birati novu realnost, novu BiH koja ide naprijed. Hvala svima na izlasku na izbore, pogotovo vama koji ste Našoj stranci ukazali povjerenje!

Obećavam vam iste stvari kao i ranije – bit ćemo lideri borbe za progres, najgorljiviji pobornici građanskih prava, EU i NATO integracija, održivog razvoja, ekonomske i energetske stabilnosti“, rekao je Forto.

Nakon toga, osvrnuo se na pitanje koaliranja s drugim strankama.

Naša stranka koalirat će samo na osnovu jasnog programa s jasnim mjerama koje će unaprijediti kvalitetu života građana. U ovom trenutku mogu reći da očekujemo da sa Trojkom formiramo vladu u Kantonu Sarajevo i da smo zainteresirani da participiramo u vlasti i na federalnom i državnom nivou“, poručio je Forto.

Na kraju, predsjednik Naše stranke je uputio i poruku svim građanima.

Kampanja je završena, ali naš kontakt s vama nije. Javljajte nam se, sugerišite, predlažite, kritikujte. Ostajemo i dalje vaš najotvoreniji politički partner“, zaključio je Forto.