Elmedin Konaković: “Najdestruktivnija opozicija SDA je u KS izgubila 15.000 glasova u odnosu na 2018.”

Elmedin Konaković, lider Naroda i Pravde, oglasio se na društvenim mrežama, a tema su bili očekivano izbori.

Poručio je da je “Trojka” ostvarila značajan rast u Kantonu Sarajevo.

‘Trojka’ je u Kantonu Sarajevo osvojila 46 posto glasova. Marjanović sa svojom ekipom ‘Za nove generacije’ osvojio je više od 4 posto. Aktuelna vlast je dakle dobila više od 50 posto podrške glasača koji su izašli na izbore.

Pojedinačno su stranke ‘Trojke’ na izborima 2018. godine osvojile zajedno 36 posto glasova, rasli smo više od 10 posto, zajedno sa ZNG rasli smo 15 posto“, piše Konaković.

Konaković tvrdi da su zadržali svoje i dobili nove glasače, odnosno da je riječ o tri mandata više plus jedan “Za nove generacije” u odnosu na 2018. godinu.

Sve to je pokazatelj da koncept funkcioniše i da ga treba uspostaviti na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine.

U istom periodu je najdestruktivnija opozicija koju smo ikad vidjeli, SDA u KS, izgubila 15.000 glasova u odnosu na 2018. godinu. Narod i pravda je parlamentarna u svim kantonima u kojim smo imali liste“, dodao je Konaković.

On pojašanjava da je NiP na kantonalnom nivou rastao oko 100 posto i više od 200 posto na za državni parlament, u odnosu na 2018. godinu te podsjeća da stranka postoji tek četiri godine.

KS sedam ili osam mandata, SBK tri, ZDK tri, BPK tri, TK dva, USK dva i HNK jedan. Osam mandata u PFBiH i tri mandata na državnom nivou.

Uz veliku pobjedu Denisa Bećirovića, skoro sve postavljene ciljeve smo ostvarili, uz neviđene napade od strane režima upravo na kadrove i članstvo NiP-a. Sada nam treba brza uspostava vlasti i krećemo na posao“, zaključio je Konaković.