Haris Zahiragić tvrdi da je SDA pokradena u Kantonu Sarajevo

Nakon nekoliko dana šutnje Haris Zahiragić (SDA) se oglasio na svom zvaničnom Facebook profilu te prokomentarisao ostvarene rezultate na izborima održanim u nedjelju.

Na samom početku je prokomentarisao svoj lični uspjeh te kazao kako je jako zadovoljan.

Prije svega želim se zahvaliti svim članovima i aktivistima koji su dali svoj doprinos u kampanji i naravno svim građanima Kantona Sarajevo koji su dali svoj glas našoj listi i meni lično.

Za sada, na oko 76 posto obrađenih rezultata imam preko devet hiljada glasova, što bi u konačnici, dok se svi rezultati obrade i unesu, trebalo biti između 11 i 12 hiljada glasova“, kazao je Zahiragić.

Kazao je da je, sudeći prema svemu, ostvario rekordan rezultat i uspjeh.

S obzirom da sam bio na 4. mjestu liste i da sam ostvario procenat od 31-32 posto glasova stranke, mogu konstatovati da je to rekordan rezultat i veliki uspjeh – za koji sam istina radio, ali nisam ga očekivao baš u ovoj mjeri.

U konačnom poretku od svih 500-600 kandidata, uključujući i sve nosioce listi, vjerojatno ću imati 3.- 4. rezultat u Kantonu Sarajevo”, kaže Zahiragić.

U svom izlaganju dotakao se i ukupnog rezultata SDA stranke, međutim zanimljivo je da je tek jedva spomenuo lidera svoje stranke Bakira Izetbegovića koji je izgubio od Denisa Bećirovića za više od 100.000 glasova.

Podsjetimo, Izetbegović je izgubio od Bećirovića sa više od 100.000 glasova razlike.

Kada je u pitanju SDA, ostvarili smo pobjedu u svim kantonima i na svim nivoima. To je – hate to break a party ovih oportunista – između ostalog, rezultat Predsjednika Izetbegovića.

Taj rezultat je postigao dobrom politikom i beskompromisnom borbom za Bosnu i Hercegovinu, kampanjom koju je hrabro vodio sam protiv svih, ali i generalnim kursom kojim vodi najjaču Stranku u Bosni i Hercegovini.

U Kantonu Sarajevo smo, za sada, također prva stranka, uprkos činjenici da nismo bili adekvatno zastupljeni u biračkim odborima i da imamo informacije o raznim manipulacijama, neregularnostima i krađama!

Da li sam zadovoljan rezultatima u KS? Iako smo pobijedili uprkos neregularnostima, nisam do kraja, ali to je posebna tema.

Cjelokupnu analizu izbornih rezultata i svoj konačan stav, imat ću dok budemo imali konačne i zvanične rezultate. I da, sjećate se kako su nam najavljivali da dolaze po nas u cijeloj državi? Opet se nisu pomjerili iz Kantona Sarajevo, a ni tu nas nisu pobijedili”, naveo je Zahiragić.