Jasmina Izetbegović posljednju fotografiju s Ćamilom objavila 1. januara ove godine

Nakon što se društvenim mrežama proširila informacija o razvodu Jasmine Izetbegović i Ćamila Humačkića mediji pokušavaju na svaki način doći i do najmanjih djelića njihovih života.

Neki bi rekli da je to i bespotrebno, ali čini se da njihov brak nije bio baš svakodnevni, barem kada su Jasminini roditelji u pitanju, a posebno pompezna svadba prošle godine.

O ovom pompeznom vjenčanju mediji su danima pisali i nazvali ga “vjenčanjem godine”.

Svakako, za one koji možda ne znaju, vrijedi napomenuti da se radi o kćerci Bakira Izetbegovića i Sebije Izetbegović.

Oni su se prošle godine vjenčali u Sarajevu, a šerijatski kum joj je bio, kako smo i naveli, predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan.

Šerijatsko vjenčanje je u Begovoj džamiji u Sarajevu obavio reisu-l-ulema IZ u BiH Husein ef. Kavazović, gdje je Jasmina stigla u pratnji oca Bakira.

Građansko vjenčanje održano je u sarajevskom hotelu “Evropa” pred velikim brojem zvanica iz političkog i javnog života BiH, ali i regiona i Evrope.

Među brojnim zvanicama su bili i direktor Obavještajno sigurnosne agencije BiH Osman Mehmedagić Osmica, član SDA Adil Osmanović, bh. glumac Emir Hadžihafizbegović, delegat SDA u Domu naroda Parlamenta BiH Asim Sarajlić, generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman, Haris Zahiragić…

Međutim, zanimljiv je i Instagram profil Jasmine Izetbegović, odnosno činjenica da je sa Ćamilom posljednju fotografiju objavila prije skoro godinu dana, tačnije u januaru ove godine.

Foto: IG
Foto: IG