Jeneta Šabić otputovala u Tursku na liječenje, sestra će joj donirati koštanu srž

Mlada pravnica iz Zenice Jeneta Šabić koja boluje od leukemije otputovala je u Tursku zajedno sa svojom sestrom koja će joj donirati koštanu srž.

Ovu informaciju potvrdilo je udruženje Pomozi.ba.

Građani Bosne i Hercegovine ponovo su pokazali svoju humanu stranu.

Za manje od 24 sata od pokretanja apela za Jenetu Šabić (28), diplomiranu pravnicu iz Zenice koja boluje od leukemije, prikupljeno je potrebnih 80.000 eura za transplantaciju u Turskoj nisu u stanju prikupiti te im je potrebna pomoć dobrih ljudi.

Zahvaljujući vašoj humanosti na putu smo da spasimo još jedan mladi život. Hvala svima od srca u Jenetino i naše ime“, poručili su iz udruženja “Pomozi.ba”.

Jeneti će zauvijek ostati urezan u sjećanju juni mjesec tekuće godine i riječi ljekara: “Imate leukemiju”.

Od tada kreće njena borba sa dijagnozom akutne limfoblastne leukemije.

Odmah započinje sa liječenjem kemoterapijama i ubrzo saznaje da spada u grupu visokog rizika i da joj je potrebna transplantacija koštane srži u ovom mjesecu.

HLA analizom njene sestre ustanovljeno je da se poklapaju 100 posto i da je ona njen donor.

Ova 28-godišnja djevojka je prošle godine preživjela i porodičnu tragediju, preminuo joj je otac, te je ostala sa majkom i sestrom koje bi učinile sve za njeno izlječenje.

Međutim, sredstva u iznosu od ogromnih 80.000 eura za transplantaciju u Turskoj nisu bili u stanju prikupiti sami te im je bila potrebna pomoć dobrih ljudi, a bh. građani su još jednom pokazali koliko srce imaju.