Kombi na Grbavici udario staricu, zadobila teške tjelesne povrede

Tokom jučerašnjeg dana u Sarajevu se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je povrijeđena starija pješakinja.

Naime, starica inicijala Z. M. zadobila je teške tjelesne povrede kada je na Grbavici u ulici Hasana Brkića udario kombi.

Kombijem je upravljao vozač E. K. 1994. godište iz Vogošće, a starica je hospitalizirana na daljem posmatranju, navode iz MUP-a KS.

Dana 13.10.2022. godine u 10:50 sati u ulici Hasana Brkića, općina Novo Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka Z. M., rođena 1937. godine, nastanjena u Sarajevu, od strane teretnog motornog vozila marke “Iveco”, reg. oznaka O62-E-638, kojim je upravljao vozač E. K., rođen 1994. godine, nastanjen u Vogošći.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede je zadobila pješakinja Z. M., a ljekarska pomoć joj je ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za ortopediju i traumatologiju zadržana na posmatranju“, naveli su iz MUP-a.

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode.