Meho namjerno izazvao tešku nesreću kod Zemaljskog muzeja? Nagazio gas jer bivša supruga nije htjela razgovarati s njim

Policija sumnja da je Meho Korać namjerno izazvao tešku saobraćajnu nesreću u subotu na u blizini Zemaljskog muzeja.

Meho je upravljajući automobilom ulicom Zmaja od Bosne u pravcu centra grada, tokom vožnje susreo bivši suprugu koja je vozila u istom pravcu.

Meho joj se obratio, ali žena nije htjela s njim da razgovara, te je on izrevoltiran kazao: “E sad ćeš vidjeti šta ću uraditi”.

Zaletio se automobilom, ali je udario drugo vozilo u zadnji dio, a potom je sletio s kolovoza, polomio drvo, a vozilo mu se zapalilo, nezvanično saznaje Dnevni avaz.

Nezvanično se dalje saznaje da je njegova supruga, kao svjedok, dala izjavu u policiji o svemu što se dešavalo.

Vozač iz automobila u koji je Korać udario, zadobio je povrede za koje se ljekari nisu mogli izjasniti o kojem stepenu je riječ.

Srećom, u svemu tome nije bilo teže povrijeđenih.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo ranije su kratko kazali da se pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo utvrđuju okolnosti pod kojima je došlo do ove nesreće, kao i njen uzrok.

Meho Korać je, podsjetimo, u septembru bio privođen zbog ugrožavanja sigurnosti punca i bivše supruge koji su doveli djecu da ih Meho preuzme.

Navodno im je Meho zaprijetio, pa je punac naglo pokrenuo vozilo, te Mehu zakačenog za automobil, vukao desetak metara, o čemu smo i ranije pisali.

Spasila ga je, kako su mediji tada pisali, policija nakon što ga je punac nekoliko metara vukao vozilom.

Kako je potvrdio advokat Duško Tomić, Korać je ispitan nakon čega je pušten na slobodu.

Tomić je kazao da je Korać nedavno izašao iz pritvora nakon što se nagodio na godinu zatvora zbog ugrožavanja sigurnosti ozbiljnom prijetnji smrću supruzi M. B. s kojom se razvodi i ima dvoje djece.

Žena s kojom se razvodi došla je jučer kolima s ocem. Meho je došao da preuzeme djecu i navodno je njenom ocu rekao: ‘Trebao sam vas prošli put pobiti’.

Međutim to se utvrdilo da i nije baš tako i ja sam njega izvukao prije deset minuta iz pritvora, odnosno pušten je da se brani sa slobode.

Incident se desio jučer iza Centra BBI, Meho je zadobio lake tjelesne povrede, punac je dao gas ničim izazvan i vukao ga jedno deset metara i Meho je završio u Hitnoj“, kazao je Tomić tada.