Mladoj djevojci se ljekari bore za život nakon što je mladić divljajući pokupio autom na Soukbunaru

Kako smo i ranije pisali, u ranim jutarnjim satima u subotu na ulazu na tranzit kod Soukbunara došlo je do teškog saobraćajnog udesa u kojem je povrijeđen pješak.

I tada smo naveli da se sudeći prema fotografijama vozila nakon udesa može zaključiti da su u pitanju teške tjelesne povrede, što se ispostavilo tačnim.

Nažalost, 19-godišnja djevojka zadobila je povrede opasne po život.

Desni far i dio šoferšajbne skroz je udubljen, dok je vjetrobransko staklo polomljeno, pa se može zaključiti da se vozilo kretalo većom brzinom i da je pješakinja proletio kroz staklo.

Djevojka je zadržana na liječenju na Klinici za anesteziju i ranimaciju, a vozač koji je samo godinu stariji od djevojke je uhapšen zbog tekog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja. Po svemu sudeći, možemo slobodno konstatovati da je vozač divljao ulicom.

Dana 15.10.2022. godine u 06:20 sati na kolovozu raskrsnice ulica Put mladih muslimana – Urijan dedina, područje općine Centar Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom je od strane putničkog motornog vozila marke ‘Škoda Fabia’, registarskog broja E74-J-164, kojim je upravljao vozač P. R. rođen 2002. godine iz Sarajeva, došlo do udara i obaranja na kolovoza pješaka B. A. rođena 2003. godine iz Sarajeva.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede opasne po život zadobila je pješak B. A. Povrijeđenoj ukazana prva ljekarska pomoć i konstatovane teške tjelesne povrede na KUM UKC Sarajevo, nakon čega je upućena na Kliniku za anesteziju i reanimaciju, gdje je zadržana na daljnjem liječenju.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je rukovodio uviđajem koji su na licu mjesta obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 336. KZ F BiH (teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja), a u vezi sa krivičnim djelom iz člana 332. KZ F BiH (ugrožavanje javnog saobraćaja), slobode je lišen vozač P. R., nakon čega je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode“, navedeno je iz MUP-a KS.