Foto: Screenshot

MUP RS se oglasio o spaljenim glasačkim listićima sa snimka BN-a, tvrde da nisu pravi listići

Uprava kriminalističke policije MUP Republike Srpske pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Doboj preduzima mjere i radnje u cilju utvrđivanja autentičnosti snimaka koji su objavljeni na internet portalu BN TV-a, a na kojima se vidi paljenje i uništavanje glasačkih listića.

U okviru ovih aktivnosti, urađeno je poređenje glasačkih listića čije se paljenje i uništavanje prikazuje na video snimcima sa onima koji su predstavljeni na zvaničnoj internet stranici Centralne izborne komisije BiH, te je utvrđeno da sporni glasački listići tj. oni koji se prikazuju na navedenim video snimcima ne odgovaraju onima koji se nalaze na stranici CIK-a BiH”, istakali su iz MUP-a Srpske za RTRS.

Iz MUP-a napominju, da od Centralne izborne komisije BiH još nisi dobili tumačenje serijskih brojeva glasačkih listića koji se vide na navedenim snimcima.

Od BNTV-a nismo dobili tražene informacije o snimcima koje su objavili, kao i same snimke radi daljeg kriminalističkog vještačenja. Јavnost će biti informisana o konačnim rezultatima ove istrage”, istakli su iz MUP-a.