Na Otoci uhapšena dva dilera

U sarajevskom naselju Otoka jučer su u poslijepodnevnim satima uhapšena dva dilera.

Naime, u ulici Žrtava fašizma na Otoci uhapšeni su S. K. 1995. godište i A. H. 1995. godište, a kod njih je pronađeno više opojnih sredstava.

Dana 13.10.2022. godine u 13:20 sati u ulici Žrtava fašizma, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici PU Novi Grad lišili su slobode lica: S. K., rođen 1995. godine u Sarajevu i A. H., rođen 1995. godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela iz člana 239. stav 3. KZ F BiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih sredstava)“, naveli su iz MUP-a.

Dalje iz MUP-a dodaju šta je sve pronađeno kod njih.

Prilikom pretresa kod S. K. je pronađen i oduzet jedan paketić sa materijom koja asocira na opojno sredstvo spid i jedan paketić sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojno sredstvo mar**uanu, dok je od A. H. oduzet jedan paketić sa suhom zeljastom materijom koja asocira na mar**uanu“, navode iz MUP-a.

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a osumnjičeni su predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Protiv navedenih lica će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.