Nermin Muzur: “Preko 20 godina njihove vlasti sa HDZ-om je patriotizam, a naši pregovori su izdaja”

Nermin Muzur, načelnik Općine Ilidža, pružio je podršku svom stranačkom šefu Elmedinu Konakoviću nakon napisa u pojedinim medijima.

Podsjetio da su ih već jednom, 2018. godine, mnogi otpisali.

Dodao je da od tada trpe optužbe, prijetnje i podvale.

Godina 2018. Proglašeni smo bivšim premijerom KS i bivšim predsjednikom TZ KS, jer smo sa vjerom da može drugačije i bolje digli glas.

Od tada do danas trpimo optužbe, prijetnje, podvale, razna namještanja i uporedo sa svim tim rastemo i razvijamo se.

Mnoge bitke smo dobili, a svjesni smo da ih ima još mnogo. Oni su se fokusirali na nas, a mi na ljude, zemlju i posebno državu“, napisao je Muzur.

Uporedio je Narod i Pravdu i SDA koji su preko 20 godina na vlasti sa HDZ-om.

Preko 20 godina njihove vlasti sa HDZ-om je patriotizam, prilika da mi pregovaramo sa istim partnerom i da pravimo programsku koaliciju je sad izdaja?

Smeta im jer smo iz naroda i sa narodom, smeta im jer smo pokazali na Ilidži da može bolje, da u KS može bolje, a najviše im smeta što ćemo sad pokazati šta su sve mogli, a nisu za ovih 27 godina u FBiH“, zaključio je Muzur.

Oglasio se i Konaković: “Buka koju proizvodi režim uplašen zbog mogućeg pada je velika”

Elmedin Konaković, lider Naroda i Pravde, poručio je na društvenim mrežama da buka koju proizvodi režim uplašen zbog mogućeg pada je velika.

Kazao je da stranačke dresove oblače i oni koji su radili iz potaje.

Na teren izlaze i spavači, oni koji su do sad za režim radili iz potaje. Oblače dresove režima i ne kriju više svoju pripadnost. Znaju da je šejtan odnio šalu.

Kredibilitet, etika, istina, sve postaje nevažno, a strijele koje režim brane ispaljuju bez prestanka“, poručio je Konaković.

Aludirao je svakako na Klix koji je večeras objavio poprilično napadački tekst o lideru NiP-a.

Dodao je Konaković da svoje laži zovu medijskim slobodama, a one koji se tim lažima suprostave tužakaju i dalje napadaju.

Sastavni dio ove naše borbe jeste otpor i obaveza da se oštro suprostavimo i njima. Dok ih sve zajedno ne pobijedimo“, zaključio je Konaković.