Oglasio se Đoković nakon što je “Serbia Open” turnir premješten u Banjaluku

ATP Srbija open se privremeno seli u Banjaluku, na period od godinu dana, sa ciljem da teniski centar Novak u Beogradu tokom tog perioda izvrši unapređenja i tako ispuni neophodne uslove za apliciranje za licencu i eventualno domaćinstvo ATP turnira iz serije 500.

Cjelokupna organizacija, na čelu sa direktorom turnira Đorđem Đokovićem, bit će zadržana i za događaj u Banjaluci koji se održava u aprilu 2023. godine, a premještaj iz Beograda je unaprijed dogovoren sa ATP turom.

Banjaluka je bila naš izbor za ovaj period relokacije iz nekoliko razloga. Glavni je taj što tamo postoji izvanredan teniski centar sa devet terena, od kojih će tri imati tribine. Postojeći kapacitet na centralnom stadionu će biti povećan na 6.000 mjesta, dok će teren broj dva imati 1.500 sjedišta, a ‘trojka’ 700.

U parku ćemo napraviti i fan zonu sa raznim sadržajima. Znam da je interesovanje publike ogromno, Banjaluka voli Novaka, i svi žele uživo da vide vrhunske tenisere. Zato mislim da će turnir u Banjaluci biti čak i posjećeniji od Beograda ove godine, koji je srušio rekord u posjećenosti osa 49.000 prodatih karata“, rekao je Đorđe Đoković.

ATP je lako dao saglasnost na ovakav prijedlog.

ATP je prihvatio Banjaluku kao opciju, jer je taj grad domaćin challengera već 20 godina. Poznata su destinacija teniserima, mnogi kvalitetni igrači su igrali tamo, uvijek su bili toplo dočekani i vjerujem da će turnir zaista postići veliki uspjeh“.

U Banjaluci je trebalo da se odigra i turnir u sklopu Adria tura, a za tu priliku je i podignut teniski kompleks u ovom gradu.

Bili su spremni da dočekaju nas i najbolje svjetske tenisere. Tada se stvari, nažalost, nisu poklopile, ali smo željeli da im se ovim odužimo i zahvalimo, i smatramo da Banjaluka apsolutno zaslužuje da bude domaćin ATP turnira u 2023. godini“, dodao je Đoković.

Novak će se pojaviti na ovom turniru, potvrdio je Đorđe.

To je svakako plan. Bože zdravlja, samo da sve bude kako treba i Novak će zaigrati u Banjaluci.“

Selidba u Banjaluku bi trebalo da pomogne domaćinima Srbija opena da unaprijede ponudu i da imaju veće šanse za dobijanje licence za ATP turnir iz serije 500.

Ta licenca nam je i dalje prioritet i nalazimo se među glavnim favoritima da je dobijemo. Baš iz tih razloga, kako bismo spremno dočekali taj momenat, privremeno smo premjestili turnir iz Beograda, kako bismo unaprijedili uslove za taj nivo.

Konstantno se trudimo da rastemo i poboljšavamo organizaciju, dovodimo najbolje moguće igrače i podižemo ljestvicu kada je riječ o kvalitetu. U sklopu te strategije je donijeta i ova odluka“, navodi Đoković.