Opozicija u RS-u podnijela krivičnu prijavu protiv SNSD-a zbog prekrajanja izborne volje građana

Opozicionari u Republici Srpskoj podnijeli su prvu krivičnu prijavu protiv SNSD i drugih lica, zbog, kako su naveli izborne krađe.

Prijavu Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka predali su kandidatkinja PDP za predsjednika Repiblike Srpske Jelena Trivić, njen stranački kolega Igor Crnadak, lider Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović i SDS-ovac Nedeljko Glamočak.

Kako je istakao Igor Crnadak podnosiocima prijave stalo je da se utvrdu istuna zbog čega su zagovarali i novo brojanje listića.

Da se tačno zna kako su ljudi glasali. Imali smo puno pravo, jer je bilo mnogo manipulacija”, istakao je on tvrdeći da se paralelno vodi borva da se kazne odgovorni za krivična djela i izmjenu izborne volje građana, prenosi N1.

Podnijeli smo prvu krivičnu prijavu zbog uništavanja izbornog materijala, spaljivanja, cijepanja i prepravljanja izbornih listića”, rekao je Crnadak pozivajući tužilaštvo da ne miruje i očekujući da što prije krene sa radom.

Na rad tužilaštva pozvao je i SDS-ov Nedeljko Glamočak. Nebojša Vukanović istakao je da su opozicionari pokušali da stupe u kontakt sa glavnim tužiocem Republike Srpske Mahmutom Švrakom.

Jedini cilj naših akcija je da se tužilaštvo i pravosuđe otrgnu iz ruku kriminala i mafije, da bude na službu građanima”, istako je tvrdeći kako je obim zloupotreba toliki “da su i posmatrači u CIK-u šokirani stanjem u vrećama”.

On tvrdi kako trenutni preliminarni rezulata Opštih izbora nema nikakve veze sa stvarnim izborom građana.

Kandidatkinja PDP za predsjednika Republike Srpske Jelena Trivić istakla je da opozicija radi na velikkm prijavi koja će obuhvatiti nekoliko stotina lica koja, po njenim tvrdnjama, su učestvovala u prekrajanju izborne volje građana najavljujući da će to biti predato institucijama naredne sedmice.

Ona je istakla da će tom prijavom biti obuhvaćen i vrh SNSD-a uz ljude na terenu.

Opozicija je ponovila kako se u izbornoj noći desila “brutalna pljačka na svim nivoima.

Jelena Trivić je istakla kako je najvidljiviji obim krađa bio za funkciju predsjednika Republike Srpske, “jer je očito da se radi o nečijoj političkoj borbi i spasavanju redova Rajana”.