Otac djevojčice Džene Gadžun: “Godina kako te zlikovci ubiše, dokle više nepravde u ovoj prokletoj državi”

Muris Gadžun, otac preminule djevojčice Gadžun, obišao je sa svojim sinovima, a Dženinom braćom mezar djevojčice čija sudbina je rasplakala cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Ne prođe dan da je njena braća i njeni roditelji ne sjete.

Džena je preminula 14. novembra, a kako se godišnjica bliži, bol kod njene porodice sve je jača.

Status njenog oca Murisa prenosimo u cjelosti:

“Džena dušo naša, ostalo je još malo vremena do godišnjice tvoje. Godina dana kako te zlikovci ubiše, a još uvijek niko nije odgovarao za tvoju smrt!

Svi šute, a naročito Tužilaštvo. Pa dokle više nepravde u ovoj prokletoj državi? Država koja štiti samo kriminalce i ubice…

Kako ste krenuli ništa ne poduzimati izgleda da ćete dozvoliti da poslije Dženine godišnjice se spakujem i sa svojom porodicom dođem i sam tražim pravdu na ulici pred Tužilaštvom.

Nemojte misliti da smo zaboravili i da smo se ušutili! Dobili ste roka dovoljno još mjesec dana i godina je prošla!

Jeste li sposobni da pored svih dokaza i poznatih imena bilo šta uradite i kaznite učesnike operacije ubistva moje kćerke. Nina Jovanović, Jasmina Halimić, Suad Rožajac, Benjamin Bejtović…

Još ponavljam nisam zaboravio i neće ostati na ovome”, napisao je Gadžun.

Roditelji Džene Gadžun na društvenim mrežama sakupljaju novac za troškove potrage za pravdom

Podsjetimo, roditelji malene Džene Gadžun, djevojčice iz Kaknja koja je preminula nakon komplikacija tokom operativnog zahvata očnog kapka u privatnoj poliklinici u Sarajevu, objavili su još u sedmom mjesecu apel za financijsku pomoć obzirom da traženje pravde u našoj državi košta itekako mnogo novca.

Apel su objavili na društvenim mrežama i pozvali sve građane koji su u mogućnosti i koji od početka prate slučaj da pomognu porodici u traženju pravde.

Svi koji ste pisali i nudili pomoć od početka Dženine smrti znate da smo govorili da nam još uvijek nije potrebna pomoć jer smo čekali da vidimo šta će i kako uraditi nismo ništa mogli poduzeti.

Tek sada je počela jedna velika borba, uradilo se mnogo toga. Iako ništa nije išlo javno, jer je to pravilo koje moramo poštovati da ne bi imali poblem, tek sada su počeli troškovi. 

Svi koji ste uz nas i koji ste izrazili želju da pomognete u pravdi možete pomoći uplatom na žiro račun koji služi samo za svrhu pravde“, navela je tada porodica.

Dodaju da će novac biti usmjeren isključivo za traženje istine.

Nažalost živimo u takvoj državi da moramo plaćati sve bez obzira da li smo mi ti koji smo oštećeni. Ovo je račun koji je napravljen na koji će ići novac samo za svrhu pravde i borbe za istinom. Ovaj račun imaju i porodice Memić i Dragičević i sada imamo i mi“, zaključila je porodica.

Podsjetimo, dvoipogodišnja Džena Gadžun je 8. novembra operisana u privatnoj ordinaciji u Sarajevu, a kako su ranije ispričali roditelji djevojčice, rođena je sa spuštenim kapkom i operisana je prvi put prije godinu.

Ta rana nije zarastala i zbog infekcije je morala biti ponovo i to hitno operisana.

Dogovorena je operacija u privatnoj klinici, a djevojčicu je operisala doktorica Nina Jovanović.

Doktorica je roditeljima, kako su ranije ispričali, rekla da je sa operacijom oka sve prošlo uredu, ali da je prilikom buđenja iz anestezije, koju je radio dr. Suad Rožajac, došlo do komplikacija čiji uzrok “ne znaju”.

Nakon operacije djevojčica je pala u komu i hitno je prevezena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje su je u životu održavali aparati. Nakon nekoliko dana djevojčica je preminula.

Inače, glavna tužiteljica Tužilaštva KS u aprilu je primila roditelje na razgovor, ali se od tada ništa značajno nije desilo…