Ovo je pronađeno oružje kojim je navodno planirano ubistvo tužioca Čampare

Pripadnici MUP-a Republike Srpske po naredbi Suda Bosne i Hercegovine pretresli su šest lokacija na teritoriji Sokoca i Han Pijeska i tom prilikom kod jedne osobe na Sokocu pronađeno je oružje – jedan snajper i jedna automatska puška.

Kako piše Alternativna televizija (ATV), oružje je pronađeno u kući koja je u vlasništvu osobe inicijala M. Š.

Akciju koju po naredbi Suda BiH provodi MUP RS, a u vezi je sa pretresima u zatvoru u Vojkovićima koje su danas izvršili pripadnici SIPA-e.

Informacija o pretresu potvrdio je direktor zatvora Siniša Perković.

Vijest o pretresu potvrdila je i Jelena Miovčić, glasnogovornica SIPA-e.

Prema nezvaničnim informacijama, istražioci SIPA-e su pretresli pritvorske jedinice KPZ u Vojkovićima zbog sumnje da su pojedini pritvorenici planirali ubistvo tužioca Tužilaštva BiH, kao i jednog policijskog načelnika.

Alternativna TV saznaje da su kriminalci planirali ubistva tužitelja Dubravka Čampare i policijskog načelnika iz Banje Luke, a s druge strane zbog same istrage Tužilaštvo ne smije otkrivati imena tužioca te potvrditi informaciju ove medijske kuće.

Od Državne agencije za istrage i zaštitu zaprimili smo saznanja da za sada neidentifikovana grupa pritvorenika iz predemta koji se odnosi na dešifrovanje ‘Sky’ aplikacija preuzima konkretne aktivnosti na organizaciju ubistava tužioca Tužilaštva BiH Dubravka Čampare. Ubistvo se planira kao poruka tužiocima Tužilaštava BiH“, rekao je direktor Policije RS-a Siniša Kostrešević.

Na jednoj od lokacija na Sokocu, pripadnici MUP RS.a po nalogu Suda BiH pronašli su oružje, tačnije jedan snajper i jednu automatsku pušku.