Počeo je retrogradni Mars: Veliki izazovi pred pojedinim znakovima, a možda i povratak bivše ljubavi

Od 30. oktobra počeo je retrogradni Mars i ta putanja će, tvrde astrolozi, trajati do 12. januara 2023. godine.

Ovaj tranzit planteta mogao bi da dovede do velikih nesuglasica, a poseban uticaj će imati na određene horoskopske znakove.

Mars će nastaviti da se kreće kroz Blizance do 26. marta 2023, zbog čega će provesti neobično dug period u ovom dijelu horoskopa.

Uzimajući u obzir činjenicu da je Mars planeta akcije i motivacije, njen retrogradni hod donijet će gubitak motivacije, a “udar“ retrogradnog Marsa posebno će se odraziti na rođene u znaku Ovna, Blizanaca, Škorpije i Strijelca.

Ovan

U naredna dva i po mjeseca, Mars — vaša vladajuća planeta — biće retrogradan. Pošto Mars upravlja vašom životnom silom, sigurno ćete osjetiti retrogradnost na dubokom nivou.

Možda ćete se osjećati manje inspirisanim ili stimulisanim. Možda ćete se ponekad boriti sa sobom, kao da ništa ne zadovoljava vaša intelektualna interesovanja.

Ova retrogradnost bi mogla dovesti do nekoliko žestokih rasprava u kojima se ništa ne rešava.

Ne zaboravite da mudro birate riječi, jer svađe mogu da vam donesu više stresa nego što je potrebno.

Dok retrogradni Mars dođe do kraja, bolje ćete razumijeti kako da komunicirate svoje emocije drugima.

Blizanci

Niko ne osjeća ovu retrogradnost intenzivnije od rođenih u ovom znaku. Moraćete da prođete kroz neka ozbiljna putovanja ličnog razvoja i izliječite odnos sa svojom sujetom.

Prolazite kroz neke unutrašnje nemire i probleme duboko ukorenjenog bijesa. Sve te nagomilane frustracije koje ste držali u sebi skupile su se tokom godina, ali zapamtite – bijes može biti nevjerovatna pokretačka sila.

Dozvolite retrogradnom Marsu u Blizancima da vas nauči kako da kanališete bijes na način koji deluje zdravo i osnažujuće, a ne štetno po vas.

Škorpija

Kako vama vlada strastveni Mars, ova retrogradnost će sigurno drastično uticati na vas. U ovom periodu žudite za intimnošću jednako intenzivno kao što je se plašite.

Ova retrogradnost vas može primorati da ponovo razmislite o načinu na koji poštujete i postavljate emocionalne granice.

Međutim, ako se osjećate kao da ne dobijate ono što vam je potrebno, možda ćete početi da to želite još više. U život vam može vratiti bivše ljubavi ili saradnike.