Poznato ko je izbo nožem starijeg muškarca na glavnoj ulici na Otoci

Dvije osobe uhapšene su u subotu zbog nanošenja teških tjelesnih povreda.

Podsjetimo, kako smo i ranije pisali, 30. septembra jedna osoba povrijeđena je nožem na trotoaru glavne ulice na Otoci.

Nije bilo poznato ko je povrijedio muškarca nožem, ali se policija sada oglasila i navela da su uhapšene dvije osobe.

Prvo je u ranim jutarnjim satima uhapšen migrant 1994. godine iz Maroka, a zatim i drugi migrant 1990. godište iz Libije u večernjim satima.

Dana 01.10.2022. godine u 00:30 sati, policijski službenici PU Novi Grad lišili su slobode lice K. M., rođen 1994. godine u Maroku, a u 21:45 sati, lice Y. A., rođen 1990. godine u Libiji, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 172. stav 3. KZ F BiH (Teška tjelesna povreda), na štetu O. J. iz Sarajeva.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti su predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licima“, navedeno je iz MUP-a KS.

Posjetimo, kao što smo i naveli gore u tekstu, sve se dogodilo 30. septembra kada je obaviještena PU Novi Grad, da u ulici Bulevar Meše Selimovića, općina Novi Grad leži povrijeđen muškarac.

Na mjesto događaja izašli su policijski službenici PU Novi Grad, koji su zatekli ekipu Hitne pomoći, koja je ukazivala ljekarsku pomoć povrijeđenom J. O., rođen 1971. godine u Tuzli, a koji je tjelesne povrede, zadobio najvjerovatnije nožem od strane nepoznate osobe.

Povrijeđeno lice je vozilom Hitne pomoći prevezeno na KUM KCUS-a gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede i zadržan je na daljem liječenju.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uz čiju saglasnost je uviđaj izvršen od strane uviđajne ekipe Uprave policije MUP Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju, identifikaciji i pronalasku lica koje se dovodi u vezu sa izvršenjem navedenog krividnog djela“, navodi se u saopćenju MUP-a KS.