Predložen kućni pritvor za Denisa Stojnića

Poduzetnik i MMA borac Denis Stojnić uhapšen je u subotu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično “Međunarodno navođenje na prostituciju” iz člana 187. Krivičnog zakona BIH i “Primanje dara ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem” iz člana 219. istog zakona.

Danas mu je određen kućni pritvor.

Sky aplikacija, nastavlja da ruši kriminalni svijet. Istrage i hapšenja, no još bez optužnica.

Posljednji uhapšeni, Denis Stojnić, danas je sedam sati davao iskaz u Tužilaštvu BiH.

U potpunosti je odbacio navode za prostituciju, a priznao za trgovinu utjecajem.

Tužiteljstvo BiH je predložilo kućni pritvor, potvrdio je medijima njegov advokat Omar Mehmedbašić.

MUP KS se o hapšenju Stojniću: Sumnjiči se i za prostituciju

Ministarstvo unutrašnjih poslova KS ranije se oglasilo o hapšenju Denisa Stojnića.

Dana 29. oktobra oko 23 sata po naredbi Tužilaštva BiH policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su u ulici Zelenih Beretki, područje općine Stari grad Sarajevo, lišili slobode lice D. S. rođen 1980.g. iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično ‘Međunarodno navođenje na prostituciju’ iz člana 187. Krivičnog zakona BIH i ‘Primanje dara ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem’ iz člana 219. istog zakona“, navode iz MUP-a.

Stojnića su pripadnici MUP-a KS sačekali na aerodromu Sarajevo i nakon pretresa jednog dijela imovine zvanično uhapsili u jednom od njegovih ugostiteljskih lokala.

Na osnovu Naredbe Sudije za prethodni postupak Suda Bosne i Hercegovine izvršeni su pretresi više stanova i ostalih prostorija koje koristi osumnjičeni s ciljem pronalaska dokaza i predmeta vezanih za izvršenje navedenih krivičnih djela.

Lice lišeno slobode je smješteno u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo i nad istim će se tokom dana nastaviti kriminalistička obrada.

O preduzetim mjerama i radnjama obaviješten je postupajući tužilac Tužilaštva BiH, pod čijim nadzorom policijski službenici Uprave policije nastavljaju dalje aktivnosti s ciljem dokumentovanja predmetnih krivičnih djela“, saopćeno je iz MUP-a KS.

Stojnić je uhapšen zbog “podataka u vezi sa Sky aplikacijom”, a na teret mu se stavljaju djela iz oblasti organizovanog kriminala.

Podsjetimo, u proteklim danima više osoba je uhapšeno zbog povezanosti sa korištenjem ove aplikacije a sve je počelo hapšenjem Admira Arnautovića – Šmrka.

Mediji iz izvora bliskih Tužilaštvu saznaju da je uhapšen na osnovu istrage koja se odnosi na Elvisa Keljmendija, koji se sumnjiči za organizirani kriminal i promet opojnim sredstvima.

Keljmendi je bio uhapšen prije tri mjeseca u predmetu “Rez”, ali je nakon saradnje sa Tužilaštvom BiH pušten da se brani sa slobode. Tačnije nalazi se u kućnom pritvoru.

Dalje se saznaje da je nakon iskaza Keljmendija Stojnić i uhapšen.

Osim toga, Keljmendi je imao dva Sky naloga. Koristio je nadimke “Besa Bes” i “Cataleya”. U predmetu “Rez” uhapšeni su i Ajlin Ahmić i Anel Jašarević koji se nalaze u pritvoru u Vojkovićima.

Podsjećamo, Elvis Keljmendi je Stojnićev kum.