Sarajevska policija se oglasila o ubistvu starice koju su udavile unuke

Dvije maloljetnice koje su osumnjičene za ubistvo starice imaju 14 i 15 godina.

Zločin se desio na području sarajevske općine Stari Grad Sarajevo, a prijavljen je policiji u subotu oko 21 sat.

Sve se desilo kako dalje navodi ovaj medij u kući starice u kojoj su bili unuka i njeno društvo među kojima i unukina prijateljica.

S njima je bio i maloljetnik koji je bio na licu mjesta ali nije učestvovao u zločinu.

Navodno su zajedno konzumirali alkohol, a i starici je zasmetalo što joj je unuka dovela prijateljicu kojoj je Sud zabranio da se viđa s njenom unukom.

Došlo je do svađe nakon čega je izvršen zločin. Jedna je staricu držala za noge dok ju je druga davila, naveo je Avaz ranije.

Nakon toga sve su počistile i namjestile kao da je starica umrla prirodnom smrću.

Međutim obdukcija je pokazala da je starica ubijena.

U MUP-u KS među danas saslušanim osobama je i 16- godišnjak koji je bio na licu mjesta, potvrdio je advokat Omar Mehmedbašić.

On je negirao da je učestvovao. Osumnjičen je za pomaganje počinitelju nakon počinjenog krivičnog djela“, dodao je Mehmedbašić.

Oglasio se MUP KS: “Privedeno je više osoba”

Dana 23.10.2022. godine u 01:55 sati, policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo lišili su slobode tri mldb. lica iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo iz člana 166. KZ F BiH (Ubistvo).

Isti se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnog djela ubistva lica S. S. iz Sarajeva, počinjenog dana 22.10.2022. godine u ulici Paje sokak, općina Stari Grad Sarajevo.

Uviđaj na licu mjesta obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Osumnjičeni su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati u nadležnost Kantonalnm tužilaštvu.

Policijski službenici, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona sarajevo, nastavljaju rad na rasvjetljavanju svih okolnosti izvršenja navedenog krivičnog djela“, naveli su iz MUP-a KS.