Foto: Arhiv

Uhapšen jedan od najmonstruoznih ubica u BiH: Obljubio i ubijao ljude, pljačkao…

Mišo Petković (42) iz Doboja, a koji je uhapšen zbog zelenaštva u Banjaluci, jedan je od najmonstruoznijih ubica porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Kako saznaje Srpskainfo radi se monstrumu iz Doboja, a koji iza sebe ima brojna najteža krivična djela. Već je odslužio kazne za dva ubistva i obljube, kao i zbog razbojništva.

On je uhapšen proteklih dana u Banjaluci i predložen mu je pritvor zbog zelenaštva i iznude.

Osumnjičeni je u vremenskom periodu od 23. septembra 21. oktobra, u ulici Carice Milice u Banjaluci, iskoristio povjerenje oštećene R. V. B, radnice u kladionici ‘Mocart’ i njenu materijalnu situaciju, te istoj dao novac na zajam, a za sebe ugovorio nesrazmjernu imovinsku korist“, rekli su u Tužilaštvu.

Osumnjičeni je potom uputio ozbiljne prijetnje na život i tijelo prema maloljetnom djetetu oštećene, a upotrebom vatrenog oružja prijetio oštećenoj, te je od nje ukrao ključ od kladionice i šifru sefa a potom iz sefa uzeo novac u iznosu od 7.808,80 KM, cigarete u vrijednosti od 1.657 KM i novac od vaučera u iznosu 3.165 KM.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

Kako otkriva izvor Srpskainfo, radi se o monstrumu koji godinama je poznat policiji i do sada je odslužio više zatvorskih kazni.

Petković je 2003. godine osuđen na deset godina zbog brutalnog ubistva komšije. Prema pisanju medija, on je tada prvo obljubio, a zatim i sjekirom ubio muškarca.

Tokom služenja ove kazne, on se jedan vikend nije vratio sa slobodnog dopusta, te je pobjegao u Srbiju, gdje je počinio još jedno teško ubistvo.

On je 2008. godine u Novom Sadu ubio Dragana Sremčića.

Petković je nakon hapšenja priznao da je došao u stan Sremčića, sa kojim je bio u dobrim odnosima, uzeo nož i nanio Sremčiću smrtonosne ubode po vratu i grudima, kao i da je pokušao da se otarasi tijela koje je sa trećeg sprata vukao do prizemlja.

Kao motiv ovog surovog ubistva osumnjičeni je navodno naveo koristoljublje jer je svojoj žrtvi nakon ubistva skinuo lančić s vrata i ukrao mobilni telefon.

Također, osuđen je i zbog razbojništva.