Uhapšen Jusmil Eminić, muškarac koji je danas zapalio svoga oca u Buća Potoku

Policijski službenici Interventne jedinice policije Sektora za policijsku podršku Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su pronašli i u 21:15 sati lišili slobode lice inicijala J. E. (1987.).

On je osumnjičen za pokušaj ubistva svog oca, danas u popodnevnim satima, u porodičnoj kući na području općine Novi grad Sarajevo.

Lice lišeno slobode je u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a KS i nad istim se provodi kriminalistička obrada.

Pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti vezanih za ovo krivično djelo.

Podsjetimo, MUP Kantona Sarajevo danas je oko 15 sati zaprimio dojavu da je općine Novi grad Sarajevo povrijeđeno jedno lice.

Njemu je pružena prva pomoć od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo i isti je prevezen na UKCS.

Do nemilog događaja došlo je u ulici Nazifa Hadžovića u naselju Buća Potok.

Jusmil Eminić polio je svog 80-godišnjeg oca benzinom i zapalio ga.

O svemu je upoznat i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je izašao na mjesto događaja i rukovodi uviđajem, a lice koje je osumnjičeno za nanošenje povreda članu porodice se udaljilo u nepoznatom pravcu i za istim traga policija“, rekli su nam ranije iz MUP-a KS.

Eminić je od ranije poznat policiji.

Otac je zadobio teške tjelesne povrede u vidu opeklina na 75 posto tijela.

Žrtva je prebačena na odjel plastične hirurgije KCUS-a gdje mu se ljekari bore za život.

Više informacije bit će poznato nakon okončanja uviđajnih radnji.