Uhapšen otac koji je u Beogradu krvnički tukao kćerku, traži se njegova deportacija

Ne stišava se buka nakon što se pojavio snimak na kojem otac, kineski državljanin, udara kćerku teniserku na terenima u Beogradu.

Snimak koji se pojavio u javnosti nastao je prije tri sedmice, a u čitav slučaj je bio uključen i Teniski savez Beograda koji je pomogao da se locira napadač.

Snimak iz Beograda dijeli se širom Balkana, pa i daleko izvan granica ovog dijela Evrope. Čitav teniski svijet je ostao u šoku kada je video šta se dešava.

Neko je snimio trenutak kada se otac, ujedno i trener teniserke, iživljava nad kćerkom na terenu.

Snimak je zgrozio sve, a navodno su u pitanju državljani Kine koji borave u Srbiji.

Prve informacije svjedoče da je do nasilja došlo jer je otac smatrao da se kćerka nije dovoljno trudila na treningu.

Kineski državljanin V. L. (50) uhapšen je zbog sumnje za nasilje u porodici.

Snimak je objavio i Igor Jurić. Kineski državljanin je, prema nezvaničnim informacijama, izbačen sa Akademije Tipsarević upravo zbog nasilja, a postoje priče da je došlo i do sukoba sa drugim trenerom.

Određeno je njegovo zadržavanje na 48 sati, a onda se očekuje da bude potpisan sporazum o deportaciji iz Srbije. Ipak, po sadašnjim informacijama nije poznato šta će se desiti sa kćerkom.

Teniserka ima 14 godina i kao maloljetno lice je njen identintet sakriven, a ona je u nedjelju igrala turnir.

Milan Slavković, predsjednik Teniskog saveza Beograda, potvrdio je da je Savez sarađivao sa Tužilaštvom nakon incidenta koji je uzburkao javnost.

Bilo je kontakta sa Tužilaštvom kada se to desilo, pomogli smo Tužilaštvu u lociranju djevojčice, gdje bi ona mogla da bude, na kom turniru. Ne znam gdje se sada nalazi njegova maloljetna kćerka”, poručio je Slavković za Nova.rs.