Završena je farsa: Zmajevi neće igrati s Rusijom, ali i ni sa jednom drugom reprezentacijom

Izvršni Odbor Nogometnog /Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine odlučio je na današnjoj tematskoj sjednici da prijateljska fudbalska utakmica između Rusije i Bosne i Hercegovine neće biti odigrana.

Nakon burne reakcije javnosti čelnici bh. fudbala odlučili su da će utakmica sa Rusijom ipak pričekati neka bolja vremena.

Sama sjednica trajala je veome kratko, što znači da se o meču Rusija – BiH razgovaralo i ranije, te da je odluka danas faktički samo ozvaničena.

Podsjećamo, početkom septembra N/FS BiH je objavio kako je prihvatio poziv FS Rusije za odigravanjem prijateljskog susreta, koji je trebao biti odigran 19. novembra u St. Petersburgu.

Ubrzo su uslijedile reakcije, kako javnosti, tako i samih reprezentativaca BiH. Miralem Pjanić, Edin Džeko i Anel Ahmedhodžić objavili su kako se neće odazvati pozivu selektora Ivayla Peteva, što je i neke sruge reprezentativce, poput Dennisa Hadžikadunuića i Luku Menala nagnalo da urade isto.

Naposlijetku je na sjednici odbačena i ideja da Zmajevi odigraju meč sa Marokom u Dubaiju zbog obaveza u domaćem prvenstvu, te početka Svjetskog prvenstva u Kataru, na kojem učestvuju Marokanci, te bi tu utakmicu bilo nemoguće organizovati.

Zvanična potvrda otkazivanja prijateljske utakmice Rusija – BiH uskoro bi trebala biti objavljena na službenoj stranici saveza.