Arman Zalihić tvrdi: “Boška Ćavar je od početka 14. ruka HDZ-a”

Gradski vijećnik u Mostaru i predsjednik mostarskog SDP-a Arman Zalihić oglasio se na Facebooku povodom glasanja Boške Ćavar iz Naše stranke o odluci o isticanju obilježja na i unutar objekata Gradske uprave Mostara, javnim ustanovama i javnim preduzećima u većinskom vlasništvu Grada Mostara i isticanju – projiciranju slika i simbola na javnim gradskim objektima.

Njegov status prenosimo u cjelosti:

“Boška Ćavar je u Vijeću od početka četrnaesta ruka HDZ-a svaki put kad ovoj stranci zatreba.

Tako je već dvije godine i više nije odgovornost na njoj nego na rukovodstvu NS-a što je na vrijeme nije sankcioniralo.

Kada sam ukazivao na njihovo pogrešno djelovanje prije dvije godine, Sabina Ćudić i Damir Arnaut su odaslali otrovne strelice na mene, lažno me optužujući da sam SDA-ov čovjek, iako sam branio interese Mostara i države Bosne i Hercegovine.

“Dosljednost”, kako su tada okarakterizirali svoje poteze u Vijeću, ogledala se samo u tome što Ćavar nije željela ni pod koju cijenu protiv HDZ-a.

Tako su ubili šansu da građanske stranke prvi put nakon 30 godina u Mostaru imaju gradonačelnika ili gradonačelnicu, pa bar pola mandata, dajući alibi SDA da sklopi brak sa HDZ-om.

Nadam se da je jučerašnja odluka vijećnice Ćavar da ne podrži isticanje samo obilježja Bosne i Hercegovine i Grada Mostara u našim institucijama napokon otrijeznila rukovodstvo NS-a i da će biti izbačena iz stranke.

Ova odluka nije napad ni na jedan narod u BiH. U gradskim institucijama trebaju biti istaknuti isključivo simboli koji predstavljaju ovu državu, grad i sve njegove građane, a pravo svakog čovjeka je da upražnjava svoja vjerska i druga osjećanja na mjestima predviđenim za takve stvari.

A koliko sam SDA-ov čovjek, draga Sabina i dragi Damire, najbolje oslikava činjenica da iz Vijeća izlazim s tri sudska procesa vezana za rukovodstvo SDA, a koliko je Ćavar vezana za HDZ valjda ste se sada i sami uvjerili”, naveo je Zalihić je na Facebooku.

Boška Ćavar najavila odlazak iz Naše stranke nakon što su se ogradili od njenog glasanja?

Naša stranka danas se ogradila od suzdržanosti njene članice Boške Ćavar o Odluci o isticanju obilježja na i unutar objekata Gradske uprave, javnim ustanovama i javnim preduzećima u većinskom vlasništvu Grada Mostara i isticanju – projiciranju slika i simbola na javnim gradskim objektima kojom bi bila istaknuta samo obilježja Bosne i Hercegovine.

Ćavar je sada reagovala i u statusu na Facebooku, moglo bi se reći, najavila odlazak iz ove stranke.

Nisam znala da su se ogradili od mene kao članice. Trebali ste me obavijestiti. Sretno vam u daljnjem radu”, napisala je na Ćavar na Facebooku uz tagovanje Naše stranke.

Podsjetimo, samo jedan glas je bio potreban da se usvoji odluka da se u javnim preduzećima, javnim ustanovama i objektima Gradske uprave u Mostraru ističu samo obilježja države Bosne i Hercegovine, međutim, Ćavar je ostala suzdržana tako da ta odluka nije usvojena.

Naša stranka se nakon tog poteza ogradila navodeći da u Gradskom vijeću Mostara imaju dvije vijećnice od kojih je jedna Irma Baralija bila za, a Ćavar sudržana o ovoj odluci.

Neke od stranačkih kolega su također javno na društvenim mrežama kritikovale Ćavar.

Podsjećamo, za navedenu odluku glasali su vijećnici SDA, SDP, Prve mostarske partija i Irma Baralija iz Naše stranke dok su protiv i suzdržani bili vijećnici HDZ BiH, Hrvatske republikanske stranke, Velibor Milivojević , vijećnik SNSD i Boška Ćavar.