Danas oblačno vrijeme s kišom, za pojedina područja aktivni žuti meteoalarmi

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme većinom sa slabom kišom.

Više padavina registrovano je na području Hercegovine i jugozapadne Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati iznosile su: Bjelašnica 0; Ivan Sedlo 6; Banja Luka i Bijeljina 7; Doboj, Sanski Most i Tuzla 8; Jajce i Zenica 9; Bugojno, Drvar, Livno i Trebinje 10; Gradačac, Grude, Sarajevo, Široki Brijeg i Stolac 11; Mostar 12; Bihać 15; Neum 16 °C.

Danas će u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Vjetar slab južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16 °C.

U Sarajevu oblačno, povremeno sa kišom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 13 °C.

Aktivan žuti meteoalarm

Zbog jačih padavina žuti meteoalarm aktivan je za tri grada u Bosni i Hercegovini, i to Mostar, Banju Luku i Trebinje.

Očekivana količina padavina iznosi između 15 i 30, lokalno na sjeverozapadu regije do 50 l/m2.

Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni mogućnosti za lokalno plavljenje manjeg broja imovine, sa lokalnim ometanjem u aktivnostima na otvorenom. Teški uslovi za vožnju uslijed smanjenje vidljivosti i nekontrolisanog kretanja vozila uslijed vode“, navedeno je u upozorenju.

Poznato i kada dolazi snijeg

Sutra, u četvrtak, u Bosni i Hercegovini možemo očekivati djelomično vedro vrijeme sa prolaznom kišom u jutarnjim satima.

Vjetar slab do umjerene jačine, u jutarnjim satima zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Zatim vjetar mijenja smjer na jugo.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8 °C, na jugu zemlje do 12 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14 °C, na jugu zemlje do 17 °C.

U petak u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugoistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8 °C, na jugu zemlje do 12 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 12 °C, na jugu zemlje do 15 °C.

U subotu u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama će padati i snijeg. U noći na nedjelju u Bosni i u nizinama može padati susnježica ili snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 6 °C, na jugu do 11 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10 °C, na jugu zemlje do 14 °C.