Danas oblačno vrijeme s povremenom slabom kišom

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa povremeno slabom kišom.

Temperature zraka izmjerene u 07 sati iznosile su: Bjelašnica -7 stepeni, Ivan Sedlo 1, Sarajevo 2, Grude 4, Bihać, Gradačac, Sanski Most, Tuzla i Zenica 5, Livno 6, Široki Brijeg 9, Mostar 10, Neum 12 stepeni.

Danas u Bosni i na sjeveru Hercegovine možemo očekivati oblačno vrijeme sa slabom kišom ili rosuljom u nizinama. U višim područjima sa slab snijegom. U većem dijelu Hercegovine razvedravanje u jutarnjim satima, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Vjetar u većem dijelu Bosne slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne vjetar umjerene jačine sjevernog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu zemlje od 9 do 13 stepeni.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa povremeno slabom kišom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 5 stepeni.

Nema aktivnih upozorenja za vremenske neprilike.

Sutra, u ponedjeljak, u Hercegovini i jugozapadu Bosne pretežno sunčano vrijeme. U većem dijelu Bosne prije podne pretežno oblačno. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana.

Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2, na jugu od 3 do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 8, na jugu zemlje od 10 do 13 stepeni.

U utorak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 7, na jugu zemlje od 9 do 12 stepeni.

U srijedu u Bosni i Hercegovini oblačno. Od poslijepodnevnih sati u nizinama se očekuje slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg.

Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6, na jugu zemlje do 11 stepeni.