Foto/ Policija se oglasila o saobraćajnoj nesreći na Čengić Vili, pješakinja teško povrijeđena

U sarajevskom naselju Čengić Vila sinoć je došlo do saobraćajnog udesa u kojem je povrijeđena pješakinja.

Kako već pisali, po svemu sudeći pješakinja je prelazila ulicu na neobilježenom dijelu saobraćajnice.

Sudeći prema fotografijama automobil nije išao velikom brzinom, te se odmah zaustavio.

Na samom automobilu mogli su se vidjeti tragovi udarca, a tragovi krvi na pločniku.

Policija se danas oglasila s detaljima ove nesreće, te su saopćili da je pješakinja zadobila teške tjelesne povrede, te je hospitalizirana na daljem liječenju.

Dana 07.11.2022. godine u 16:40 sati, na kolovozu ulice Gradačačka, općina Novi Grad Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka N. D., rođena 1953. godine u Goraždu, gdje je i nastanjena, od strane putničkog motornog vozila marke “Hyundai Accent”, reg. oznaka M90-A-854, kojim je upravljao vozač R. K., rođen 1941. godine u Bileći, nastanjen u Sarajevu.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobila je pješakinja N. D., a ljekarska pomoć joj je ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za neurohirurgiju zadržana na daljem liječenju.

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak saobraćajne struke. Nastavlja se rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode“, naveli su iz MUP-a.