Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend i na početku naredne sedmice?

Danas je preovladavalo sunčano uz malu do umjerenu naoblaku.

Po kotlinama i uz riječne tokove je bilo magle ili niske oblačnosti koja se najduže zadržala u centralnim područjima Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 13 sati iznosile su: Bjelašnica -5; Zenica 3; Sarajevo 5; Ivan Sedlo 8; Sokolac 9; Livno 10; Sanski Most 11; Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Gradačac, Široki Brijeg i Tuzla 12; Mostar i Neum 13; Doboj i Grude 14; Trebinje 15 °C;

Sutra u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U noći na nedjelju u nizinama se očekuje slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg.

Vjetar u većem dijelu Bosne slab. U Hercegovini i jugozapadu Bosne vjetar umjeren sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3 °C, na jugu zemlje do 8 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9 °C, na jugu zemlje od 11 do 14 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 1 °C. Najviša dnevna temperatura zraka oko 6 °C.

U nedjelju u Bosni oblačno vrijeme sa slabom kišom u nizinama. U višim područjima će padati slab snijeg. U Hercegovini prije podne oblačno, lokalno sa slabom kišom. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana.

Vjetar u većem dijelu Bosne slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne vjetar umjerene jačine sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5 °C, na jugu od 6 do 10 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8 °C, na jugu zemlje od 10 do 13 °C.

U ponedjeljak u Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. U Bosni prije podne pretežno oblačno. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2 °C, na jugu od 3 do 6 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 8 °C, na jugu zemlje do 11 °C.

U utorak u Bosni i Hercegovini se očekuje naoblačenje koje će usloviti padavine u noći na srijedu. U nizinama se očekuje kiša, a u višim područjima snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2 °C, na jugu zemlje od 4 do 8 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 7 °C, na jugu zemlje od 10 do 13 °C.