Klub se oprostio od 18-godišnjaka koji je poginuo u teškom udesu kod Novog Travnika

Jedna osoba je izgubila život, a tri su povrijeđene u saobraćajnom udesu koji se dogodio protekle noći u mjestu Nević Polje kod Novog Travnika.

Saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovala dva putnička vozila dogodila se jutros oko 3:20 sati.

Za volanom Audija upravljao je S. Č. (20) dok je na mjestu suvozača bio A. Đ., obojica iz Novog Travnika, dok je za volanom drugog vozila Mercedesa bila G. G. (28), a na mjestu suzvozača G. G. (18) oboje iz Travnika.

U ovoj saobraćajnoj nesreći život je izgubio suvozač iz Mercedesa dok su tri učesnika ove saobraćajne nesreće zadobili tjelesne povrede.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom službenici policije vrše uviđaj, te poduzimaju sve zakonom propisane mjere i radnje.

Kako mediji saznaju život je izgubio Gabriel Gučanin.

Porodica i prijatelj se na društvenim mrežama opraštaju od Gabriela.

Iza Gabriela su ostali otac, majka, sestra i dvojica braće.

Gučanin je bio “dijete” RK Nova Bila, a klub se danas na društvenim mrežama oprostio od njega.

“Sa velikom tugom i nevjericom jutros smo primili vijest da nas je u 18. godini života napustio bivši član naše ekipe Gabriel Gučanin. Gabriel je bio dijete našeg kluba, naše Nove Bile. Neki ljudi nas napuste prerano, ali isto tako ostave trag koji nikada neće izblijediti.

Svaki budući uspjeh naše ekipe bit će posvećen našem Gabiu.Zauvijek ćeš biti u mislima i srcima tvojih rukometaša! Počivaj u miru Božijem Gabi. U ime cijelog kolektiva RK Nove Bile želimo da izrazimo najiskreniju sućut obitelji i prijateljima našeg Gabriela.”, objavio je njegov matični klub.