Ko je muškarac koji je ubio suprugu pa pucao u sebe? Dobitnik “Zlatnog ljiljana” i otac bh. reprezentativca

Muškarac koji je jutros ubio suprugu, preminuo je u 10:20 sati na UKC Tuzla.

Ova informacija potvrđena je medijima iz ove ustanove.

Podsjetimo, u Tuzli se u ulici Maršala Tita jutros dogodila porodična tragedija u kojoj je jedna osoba izgubila život dok su se drugoj ljekari na UKC-u Tuzla borili za život.

Naime, kako nezvanično saznaju mediji muškarac inicijala S. M. iz vatrenog oružja usmrtio je suprugu nakon čega je pucao u sebe u namjeri da i sebi oduzme život.

Kako je iz Uprave policije MUP-a TK saopćeno ovom portalu, službenici policije jutros u 08:00 sati zaprimili su prijavu da su se iz stana u ulici Maršala Tita čula pucnjava iz vatrenog oružja.

Izlaskom na mjesto događaja, u stanu je zatečeno beživotno tijelo ženske osobe i muškarac sa povredama nanesenim iz vatrenog oružja.

Muškarac je prevezen u UKC Tuzla i nalazio se na intezivnoj njezi gdje su mu se ljekari borili za život.

Pacijent hospitaliziran u Jedinici intenzivne njege Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju. Primljen je u izuzetno teškom zdravstvenom stanju”, kratko je ranije saopćila glasnogovornica Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) u Tuzli Ersija Aščerić-Mujedinović.

Uviđajne radnje obavljaju dežurni kantonalni tužilac Tužilaštva Tuzlanskog kantona, službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a TK i Odjeljenja kriminalističke policije PU Tuzla.

Istraga u vezi s ovim događajem je u toku.

Nezvanično, muškarac koji je ubio suprugu, a zatim pucao sebi u glavu je Salko Mehmedović.

Za sada nisu poznati motivi ovog zločina koji je potresao Tuzlanski kanton i cijelu državu.

Mehmedović je Zlatni liljan i nekadašnji komandat 3.Tuzlanske brigade.

Riječ je također, kako je potvđeno medijima, ocu Eldara Mehmedovića, prvotimca FK Sloboda Tuzla. Radi se o jednom od najvećih bh. telanata i mladom bh. reprezentativcu.

Savez dobitnika najvećih ratnih priznanja TK se oprostio od Mehmedovića

Iz Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja Tuzlanskog Kantona su se oprostili od Mehmedovića.

“Dana 13. novembra 2022. godine u 57. godini života, nakon nesretnih okolnosti, preselio je Salko Mehmedović, dobitnik najvećeg ratnog priznanja ‘Zlatni ljiljan’ iz Tuzle.

Salko (Šahbaz) Mehmedović, rođen 20.10.1966. godine u mjestu Tuzla. Bio je pripadnik Armije RBiH, kao dobrovoljac stupio je u jedinice 3. Tuzlanske brigade, u sastav izviđačko – diverzantskog voda, gdje je raspoređen na dužnost komandira voda.

Za ličnu hrabrost i ukupan doprinos u toku odbrambeno oslobodilačkog rata, odlikovan je najvećim ratnim priznanjem Armije Republike BiH ‘Zlatni ljiljan’ dana 15.04.1995. godine.

Nakon završetka rata od 1996. godine, nastavio je sa radom u Vojsci Federacije BiH. Iz iste je penzionisan u činu kapetana – saopćeno je iz Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja Tuzlanskog kantona.