Nakon temperaturnih rekorda stižu nam jesenji dani s kišom i snijegom

Nakon oborenih temperaturnih rekorda usljed visokih temperatura, dolazi nam nekoliko dana kiše i snijega, što je svakako uobičajeno vrijeme za ovo doba godine.

Jutros preovladava pretežno oblačno vrijeme, a slaba kiša je registrovana na području Krajine, jugozapadu i dijelu centralne Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati iznosile su: Bjelašnica 3; Bijeljina, Bugojno i Zenica 6; Jajce 7; Banja Luka, Sanski Most i Tuzla 8; Gradačac i Stolac 9; Doboj i Ivan Sedlo 10; Mostar i Trebinje 12; Drvar i Livno 13; Sarajevo 14; Grude 15; Bihać 16; Neum 19 °C.

Danas će naoblačenje sa zapada u Bosni i Hercegovini usloviti većinom slabu kišu. Više padavina se očekuje tokom noći na subotu, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između od 15 do 21 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje od poslijepodnevnih sati i tokom noći na subotu. Najviša dnevna temperatura zraka oko 18 °C.

U subotu, sutra, u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Lokalno će biti i obilnijih padavina. Na vrhovima planina će padati i snijeg.

Vjetar slab do umjerene jačine u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini prije podne vjetar južnog i jugoistočnog smjera, a u dugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na sjever.

Temperatura zraka većinom će se kretati između 7 i 13 °C, a na jugu zemlje od 12 do 18 °C.

U nedjelju oblačno u Bosni i sjeveru Hercegovine sa slabom kišom dio prijepodneva. U većem dijelu Hercegovine prije podne razvedravanje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8 °C, na jugu zemlje od 10 do 14 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 11 °C, na jugu zemlje od 15 do 19 °C.

U ponedjeljak u Hercegovini sunčanije uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni prije podne pretežno oblačno. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Vjetar slab sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6 °C, na jugu do 10 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13 °C, na jugu do 18 °C.