Nebojša Vukanović: “Bakir Izetbegović je izdao BiH, dao je ključeve Dodiku”

Poslanik u Narodnoj skupštini RS Nebojša Vukanović u Centralnom dnevniku FACE Televizije je kazao da kada dođe na vlast, neće biti praštanja.

Kazao je da je Bakir Izetbegović izdao Bosnu i Hercegovinu.

Bakir Izetbegović je kratkovidan, izdao je BiH – dao ključeve Dodiku. Bakir će prodati državu za mjesto potpredsjednika RS. Zašto, Mijatoviću, ne postaviš ultimatume Dodiku?! Ako glasaju za Vojina, kao da su glasali za Dodika!

Stranci su pustili Dodika da krade, jer je obećao da će BiH uvesti u NATO. Prvi Dodikov vozač je otac Vojina Mijatovića. Stanivukoviću, ako imaš kontakt-tačku s Dodikom, sa mnom ne možeš“, poručio je Vukanović.

Onda je kazao “novo vino u nove sudove, staro vino u stare sudove.”

Kap sirćeta može upropastiti sto litara vina. Tako je Dodik upropastio Draška, Čavića, Bakira, Nešića. To što Čović nema alternativu, rezultat je pogrešne politike Bakira i SDA.

Ko god je pio šerbe iz čaše, dobio je sjekiru među uši. Dodik je postavio Radulović za predsjedavajuću NSRS, jer nas je želio poniziti“, kaže Vukanović.

Rekao je da Dodika interesuju dva ministarstva: policija i finansije.

Svi smo Dodikovi taoci. Imamo izabrana 22 zastupnika, dovoljan broj da napravimo Vijeće ministara, a prepreka je Vojin Mijatović. Srbi su naivni: dignu tri prsta i misle da su velike patriote, a to što će ostati gladni je nebitno, a isto je i kod Bošnjaka.

Vojin ucjenjuje nas, a ne ucjenjuje Dodika. Glas za Vojina je dovoljan da Dodik ima četvrtog delegata. Prije bih ušao u koncentracioni logor, nego u koncentracionu Vladu“, kazao je Vukanović.

Dodao je Dodik nikad neće biti njegov predsjednik.

Distancirao sam se od Stanivukovića. Mnogo sam uložio u njegovu pobjedu, a on je napravio simbiozu. Stanivuković me nikad nije pozvao na sastanak otkako je postao gradonačelnik. Stanivuković je imao ambiciju da bude kandidat za predsjednika RS, rekao sam mu: “Nećeš biti, bivši prijatelju, nema veze što ti otac ima milione.” Godinu nemam kontakt sa Stanivukovićem“, rekao je Vukanović.