Ponovo bačena bomba na popularni kafić na Grbavici, prije samo par dana je gorio

U sarajevskom naselju Grbavica, rano jutros bačena je nepoznata eksplozivna naprava na popularni kafić “Jesenjin”.

U četiri sata je dojava bila, u ulici Hasana Brkića, ugostiteljski objekat ‘Jesenjin’. U toku je uviđajna radnja“, kazali su iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo.

Podsjetimo, i prije nekoliko dana, tačnije 17. oktobra u ranim jutarnjim satima planuo ovaj kafić, a inače nalazi se u ulici Hasana Brkića.

Tada srećom nije bilo povrijeđenih, ali je pričinjena materijalna šteta.

Dana 17.10.2022. godine u 05:30 sati, obaviještena je PU Novo Sarajevo da je u ulici Hasana Brkića, općina Novo Sarajevo došlo do požara u ugostiteljskom objektu ‘Jesenjin’.

Požar je ugašen od strane pripadnika PVB Kantona Sarajevo. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, dok je u objektu nastupila materijalna šteta.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak PPZ-a. Nastavlja se rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja“, saopćili su iz MUP-a KS.

I tu nije kraj. Ovaj kafić je i prije nekoliko godina bio na meti bombaša.

Da budemo precizniji, 02. septembra 2014. godine oko 01:25 sati, obaviještena je policija da je u bašti ovog kafića od strane NN lica došlo do aktiviranja nepoznate eksplozivne naprave.

Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba.

Od jačine eksplozije došlo je do oštećenja Centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo, koji se nalazi preko puta ovog kafića, na kome su popucali stakleni portali.