Poznati identiteti Zeničana koji su Porscheom udarili studenta na Drveniji i pobjegli

MUP Kantona Sarajevo je uhapsio dvije osobe zbog teške saobraćajne nesreće koja se desila 10. maja ispred Fakulteta političkih nauka, kada je Poršeom udaren student Vekas Jovanović.

Kako piše Dnevni avaz riječ je o Albinu Travnjaku i Leonardu Hamidoviću.

Leonardo Hamidović je rođen 1998. godine u Italiji, a živi u Zenici, dok je Albin Travnjak 1995. godište, a rođen je i živi u Zenici.

Podsjećamo, o ovoj nesreći se ranije oglasio MUP KS:

“Poduzimajući planske mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih činjenica i okolnosti vezanih za saobraćajnu nezgodu koja se dogodila dana 10.05.2022. godine u ulici Skenderija, općina Centar Sarajevo, kojom prilikom je teško povrijeđen pješak V. J. od strane motornog vozila marke ‘Porsche’, reg. oznaka O52-M-367, kojim je upravljao NN vozač i nakon nezgode se vozilom udaljio sa mjesta događaja, policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, Sektora uniformisane policije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod direktnim nadzorom postupajuće tužiteljice Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, su identifikovali lica koja se dovode u vezu sa navedenom nesrećom.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 336. stav 1. (Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja) u vezi sa članom 332. stav 1. (Ugrožavanje javnog saobraćaja) i člana 337. stav 1. (Neukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi) KZ F BiH, dana 29.10.2022.godine slobode je lišen L.H., rođen 1998.godine u Italiji, nastanjen u Zenici, koji je nakon ispitivanja i kriminalističke obrade predat u daljnju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Na prijedlog postupajuće tužiteljice KTKS, nadležni sud u Sarajevu je istom odredio jednomjesečni pritvor.

Također, dana 11.11.2022.godine slobode je lišen A.T., rođen 1995.godine u Zenici, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 346. KZ F BiH (Pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela) koji je nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo predat u nadležnost KTKS, te je postupajuća tužiteljica nadležnom sudu podnijela prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Rasvjetljavanje i dokumentovanje ove saobraćajne nezgode zahtijevalo je poduzimanje niza operativno-taktičnih mjera, kao i radnji dokazivanja, uključujući određena vještačenja, pretrese i druge zakonom propisane mjere i radnje, koje su realizovane po naredbama i pod nadzorom postupajuće tužiteljice, uz pomoć drugih policijskih agencija u BiH, posebno Uprave policije MUP-a ZE-DO Kantona i INTERPOL-a, kao i Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine.

Tokom realizacije potrebnih aktivnosti ostvarena je značajna saradnja sa građanima i određenim pravnim subjektima”, saopćeno je iz MUP-a KS.