Uhapšena dvojica mladića koji su prijetili da će objaviti kompromitirajuće snimke bivših djevojaka

Policijski službenici Policijske stanice Laktaši jučer su (29. novembar) izvršili kriminalističku obradu nad uhapšene dvije osobe inicijala D. R. i R. Z. iz Laktaša zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo “Ucjena“.

Osoba inicijala D. R. se sumnjiči da je krivično djelo počinila u prethodnom vremenskom periodu na način da je do 23. novembra ove godine, putem poruka ucjenjivala oštećenu osobu sa kojom je bila u emotivnoj vezi, da će javno objaviti njene kompromitujuće fotografije i videosnimke, ako ne obnove emotivnu vezu.

Osoba inicijala R. Z. se sumnjiči da je krivično djelo počinila u prethodnom vremenskom periodu na način da je do 29. novembra, također putem poruka ucjenjivala oštećenu osobu sa kojom je bila u emotivnoj vezi, da će javno objaviti njene kompromitujuće fotografije i video snimke, ako ne obnove emotivnu vezu.

O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Tužilac je naložio policijskim službenicima da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka dostave izvještaji o počinjenim krivičnim djelima protiv navedenih osoba.