Video/ Maja Gasal: “Tehničar u Domu zdravlja mi je prijetio ‘da će mi zabraniti da bilo gdje budem pregledana'”

Maja Gasal, direktorica Akademije za žene i nekadašnja poslanica u Parlamentarnoj skupštini BiH, požalila se na Facebooku na radnika koji radi u Domu zdravlja Kumrovec, koji radi na laboratoriji.

Gasal-Vražalica je navela kako joj je taj radnik rekao “ako nastavi pitati bilo šta vezano za njene usluge kao pacijentice, da će zabraniti bilo gdje da budem pregledana i primljena”.

Prvo je objavila video tehničara koji radi na tom odjelu, a zatim i propratni video gdje je objasnila šta se dešavala.

U svom izlaganju navela je da je čekala red 45 minuta, a kada je došla na red dočekala ju je muška osoba bez akreditacije.

Kada sam došla osoba muška, koja nije imala akreditaciju, ja ću ga namjerno javno spomenuti jer se on dok sam ja čekala lift nakon našeg susreta toliko vikao pred svima, da pita svoju kolegicu izričito za moje ime i prezime, da bi me krivično gonio“, rekla je Gasal-Vražalica.

Dalje navodi da je samo željela da zna zašto mora dva dana da dolazi po kod, a sve je počelo kada je upravo to pitala tehničara koji nije želio da joj odgovori na pitanje.

Treba biti iskren i kazati da je Maja Gasal u ovom slučaju rekla neke jako dobre stvari, poput toga da radnici pune budžete kroz doprinose a onda kada zatraže zdravstvenu pomoć doživljavaju ovakva iskustva, duga čekanja, neugodnosti, nervozne tehničare koji se prema njima neprimjereno ponašaju.

Pri tome, zdravstveni radnici su apsolutno nesvjesni odakle njima dolazi plata… Čak i ako to spomenete silovito će se truditi da vas ubijede da njihovu platu ne daju građani, što svakako nije istina. Njihovu platu isključivo daju građani.

Ispod možete pogledati video koji je Gasal-Vražalica nakon neugodnog susreta sa radnikom DZ Kumrovec.