Video/ Poznati MMA borac priznao brutalno ubistvo supruge pred bebom, snimljen kako iznosi tijelo

Bivši brazilski MMA borac Luis Lima dos Santos priznao je da je usmrtio svoju suprugu Elidu Ferreiru prošlog petka u Sao Paolu.

Četrdesetčetvorogodišnjak je suprugu upucao sa četiri metka, iznio je njeno tijelo u kolicima za veš do parkinga zgrade u kojoj su zajedno živjeli, a onda ju je bacio u potok na obodu grada u nedjelju.

Sve su snimile sigurnosne kamere, a Lima je u petak otišao u policiju da prijavi nestanak svoje žene.

Policiji je rekao da je negde otišla autobusom i njima je to bilo sumnjivo, a zločin se desio pred njihovom šestomesečnom bebom, sinom.

Otišla je u Kampinas, poslala je poslednju poruku u 19:51 i rekla da ima pet posto baterije. U 22:39 sam poslao poruku opet, nije bila pregledana i pozivi su se preusmeravali na govornu poštu.

U kontaktu sam sa svojom svastikom, dok je njena majka rekla da ona nije stigla kod njih u Kampinas“, rekao je Lima, dodajući da je tražio i po autobuskim stanicama, bolnicama i policijskim stanicama, pokušavajući da nađe ženu sa kojom je bio godinu dana u braku.

Lima je u srijedu ipak priznao ubistvo 18 godina mlađe supruge, pošto su otkriveni snimci sa sigurnosnih kamera.

Elida se bavila učiteljskim poslom, a kamera u liftu je snimila posljednje trenutke njenog života u petak u 21:30, na putu ka stanu u istočnom dijelu Sao Paula.

Trinaest minuta kasnije, Lima je prošao kroz lift gurajući prazna kolica, da bi se četiri minuta nakon toga vratio sa punim kolicima u kojima je bilo tijelo žene prekriveno gomilom čaršafa.

Sačekao je do nedjelje u 4:40 izjutra kada je odvezao tijelo do potoka Park de Cormo i četiri sata kasnije se vratio u stan sa sinom.

Policija je tijelo umotano u plastiku našla u utorak, a dan kasnije Lima je uhapšen i sad boravi u zatvoru.