Benjamina Karić i Draško Stanivuković otputovali u Jerusalem

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković otputovali su u Jerusalem gdje će učestvovati na konferenciji “Muni World”.

“Muni World” je, u suštini, trodnevna konferencija na kojoj će načelnici razmijeniti iskustva o razvoju gradova kroz inovacije, ali i diskutovati pitanja životne sredine, urbanog planiranja i pametne mobilnosti.

Karić je, pošto je stigla u Jerusalem, naglasila da će sutra obaviti i sastanak sa tamošnjim gradonačelnikom, kao i prisustvovati prijemu kod predsjednika države.

Poruku mira želim poslati ispred Kupole na stijeni, simbola ljepote. Naše različitosti su najveća vrijednost, a naše Sarajevo zbog multikulturalizma nazivaju ‘evropski Jerusalem’“, napisala je Karić na društvenim mrežama.

Njen banjalučki kolega Draško Stanivuković u poruci na Facebook nalogu nagasio je istu stvar, te dodao da će “predstavljati svoj narod, državu i grad na najbolji mogući način”.

Jerusalim, mjesto gdje se vjere, narodi i običaji prepliću. Mjesto u kom svaki narod o sebi može mnogo da nauči i spozna.

Mjesto koje je korijen moderne ljudske civilizacije. Mjesto koje jednom kada posjetiš, isti se kući ne vratiš, a imaš još veću želju i potrebu da ponovo dođeš.

Za mene lično, bilo je izuzetno važno u vrijeme Božićnog posta proći onim stazama kojim je naša vjera u novoj eri nastajala, proći mjestima kojima je Isus Hristos hodio.

Ostali dio dana planirani su sastanci sa vrhom Izraela, predsjednicima i gradonačelnicima. Predstavljaćemo naš narod, zemlju i Grad na najbolji mogući način“, napisao je Stanivuković.